Et sivilisert bybyggerspill

2K Games har nå kunngjort CivCity: Rome, et bybyggerspill inspirert av Sid Meier's Civilization.

Hvis du er interessert i det gamle Roma, har du mye å glede deg til i år. Om det er snakk om tilfeldigheter eller en ekte konspirasjon vet vi ikke, men faktum er at vi er i ferd med å få tre nye bybyggerspill som alle foregår i antikkens mest kjente imperium. Ikke bare planlegger Caesar IV å slå på stortrommen i løpet av året, men Deep Red jobber med Heart of the Empire: Rome, og nå har 2K Games kunngjort CivCity: Rome.

CivCity: Rome er, som navnet tilsier, inspirert av Civilization-serien. Utviklingen av dette spillet foregår hos Firefly Studios, i samarbeid med Firaxis. Firefly har tidligere stått for Stronghold-spillene og Space Colony, og har med andre ord en del erfaring når det gjelder å lage denne typen spill.

CivCity: Rome gir deg kontroll over en liten romersk koloni, som du må lede til å bli en mektig storby. Spillet inneholder hundrevis av forskjellige bygninger, inkludert gladiatorskoler, amfiteatre, sirkus, legionærfort, våpensmeder og mye mer, og 2K Games lover at det vil tilby det mest detaljerte bildet av det romerske livet noensinne i et spill.

Som i Stronghold-spillene får du mulighet til å titte inn i bygningene, slik at du kan følge med på hvordan romerne lever livene sine. Blant byens detaljerte innbyggere finner du ekte, berømte romere, som vil kommentere handlingene dine og gi deg nye utfordringer. Du må også forske på over 70 teknologier for å få strategiske fordeler og forbedre aspekter av byen din.

En av Civilization-seriens varemerker er underverkene, og disse har også funnet steden inn i CivCity: Rome. Ved å bygge slike underverker får du store fordeler, i tillegg til at byen din ser enda heftigere ut. Gameplayet skal være veldig lettfattelig, med sterk visuell feedback som gjør at du slipper omfattende menyer for å få den informasjonen du vil ha.

Steve Martin, som er president hos Firaxis Games, forteller at Firefly og Firaxis har jobbet hardt for å sikre at CivCity: Rome kommer med den samme dybden og kvaliteten gamere forventer fra Firaxis, mens Firefly-sjefen Simon Bradbury følger opp ved å si at alt tyder på at dette blir studioets beste spill noensinne.

CivCity: Rome skal etter planen lanseres til sommeren.

Siste fra forsiden