Feature

Telialigaen - Counter-Strike

Et svekket Apeks i sesongstarten - skal seiersrekken ryke denne sesongen?

Mandag starter en ny sesong med Telialigaen Counter-Strike.

Kan noen dytte Apeks ned fra Counter-Strike-tronen?
Eivind Von Døhlen/Good Game

Mandag er ventetiden over når Telialigaen står på den ukentlige menyen igjen. Sluttspillkandidatene Oilers og Nordavind Talent har fått æren av å åpne ballet når de møtes til vårens første hovedkamp mandag klokken 20:00.

Hvem kan hamle opp med Apeks? Det har vært en gjenganger de siste årene. Storklubben har gjort rent bord i Counter-Strike de siste sesongene og stoppet ikke i høst.

Vi har sammen med TV 2-kommentatorene Morten «zEVES» Vollan og Leon Andor «Landor» Karlsen sett på styrkeforholdet mellom sluttspillkandidatene, middelhavsfarerne og nykommerne.

Til slutt kommer også Vollan og Karlsen med sitt tabelltips ved endt seriespill. Det gjør også redaksjonssjef for e-sport, Mathias Hynne, skribent Oliver Olsen og undertegnede.

Hva er din spådom?

LES OGSÅ: Slik blir Counter-Strike-lagene i vårsesongen av Telialigaen

Se sesongåpningen fra mandag klokken 20:30 på TV 2 Sumo »

Favorittene (1. plass - 3. plass)

Mye av ansvaret ligger på Ole «Marcelious» Langan i sesongåpningen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Apeks: Spørsmålstegn

Sander «Grus» Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Martin «Nasty» Garvik (midlertidig spiller)
Pål «Polly» Kammen (trener, midlertidig spiller)

Regjerende seriemester Apeks åpner sesongen med en lagoppstilling bestående av blant annet en benket spiller og en trener i aksjon. Det kan svekke laget innledningsvis og potensielle bananskall kommer fortløpende. Apeks har riktignok bekreftet at de er på jakt etter to spillerne som kan fullføre lagoppstilling.

– Det er veldig vanskelig å dra en konklusjon nå med tanke på at Apeks sin lagoppstilling består av en trener og en benket spiller. Selv med disse to er de fortsatt favoritter til å komme til sluttspillet, men jeg er rimelig sikker på at det laget de kjører med til sesongstart ikke er den samme om en måneds tid, mener TV 2-ekspert Vollan.

Oilers: På revansjetokt

Les også
Apeks inviterer Metizport til treningsleir
Nøkkelen ligger hos Håvard «kfreq» Ytreland i følge TV 2-ekspert Morten «zEVES» Vollan.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Steffen «SLY» Amundsen
Johann «Saasinho» Saasen

Eirik «niel» Lein (trener)

Oilers skal for alvor revansjere forrige sesongs semifinaletap mot Apeks og har forsterket lagoppstillingen med Johann «Saasinho» Saasen. Det løser en del utfordringer rollemessig i følge Vollan.

– Oilers er et utrolig spennende lag denne sesongen. Jeg liker at «Saasinho» har kommet inn fordi jeg er sikker på at han kommer til å tilføre mye energi og erfaring. Ikke minst vil rollefordelingen på serveren kommer til å bli bedre. Dette laget er en av mine soleklare favoritter, forteller Vollan før han forklarer hva som blir nøkkelen til Oilers denne sesongen.

– Men skal dette laget klare å vippe Apeks av tronen i år så må «kfreq» utvikle stilen sin. Han har mye talent og ikke minst er han en hardt arbeidende gutt. Men han sliter veldig med å ha innvirkning i viktige kamper og på enkelte kart. Det er noe han må jobbe med for at Oilers må opp på et nytt nivå.

777: – Årets soleklart beste signering

Mikael «mikki» Gaup og 777 har fått seg ny taktisk leder.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Snorre «fletch» Granerud
Mikael «mikki» Gaup
Jonatan «ruyter» Ruyter
Daniel «zykes» Jensen
Kristian «akEz» Kornbakk

Christopher «kicker» Lindén (trener)

777 gikk på et overraskende tap i semifinalen mot Bifrost forrige sesong. For å rette opp problemene er Kristian «akEz» Kornbakk signert. Det løser mye av utfordringene taktisk i følge Vollan, som kaller det årets signering.

– Jeg så ofte store problemer taktisk sist sesong. De manglet vanvittig med taktisk struktur og en identitet på banen. Så for meg er «akEz» til 777 årets soleklart beste signering. Han kommer inn i det laget der med mye rutine og erfaring, noe alle av de guttene i laget der trenger. Jeg tror «akEz» kommer til å trenge mer enn en sesong for å få skikk på sitt nye lag. Det er mye talent og man kan argumentere for at han skal utvikle noen av de bedre riflerne i Telialigaen, men det er fortsatt noen uromomenter for meg som jeg ikke tror kan bli løst på kort tid. De er uansett en klar favoritt til å nå sluttspillet, spår Vollan.

LES OGSÅ: Den neste Counter-Strike-majoren arrangeres i Stockholm

Utfordrerne (4. plass - 5. plass)

Nordavind Talent: – Norges nye talenter

Ådne «sense» Fredriksen gjør seg klar til å herje i Telialigaen igjen.
Sindre Stien/Nordavind

Simen «sido» Rem
Preben «Trax» Martinsen
Ådne «sense» Fredriksen
André «scared» Carrillo Simonsen
Viktor «vHw» Wadman

Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

Sluttspillet glapp forrige sesong for Norges mest meritterte organisasjon. Det har gjort at de satser ungt på veien tilbake til Norgestoppen. En spennende tilnærming synes Vollan.

– Nordavind Talent har helt klart noen av Norges nye talenter. Jeg liker veldig godt den tilnærmingen Nordavind har gjort her som klubb, og det er veldig tydelig at man kan dra paralleller til hva Astralis jobber med. Det er noen spennende spillere i laget som «sense» og «sido» og ikke minst «scared» som ble hentet fra Foxed. Jeg gleder meg virkelig til å se hva dette laget kan få til denne sesongen.

Vollan spår Nordavind Talent som et av lagene som vil være med å kjempe om den siste sluttspillplassen, men er redd laget trenger mer erfaring i banken.

– Jeg føler og tror de kan være en av lagene som kommer til å kjempe om den siste plassen til sluttspillet, men jeg er redd for at de kommer til å trenge mer enn en sesong for å oppnå dette. Det er mye talent men og veldig mye uerfarenhet som deres nye svenske trener «Zyppe» må jobbe med.

Foxed: Høstens overraskelse

Kjernen består hos høstens overraskelse Foxed.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport/montasje Gamer.no

Trym «trmJ» Joakimsen
Thomas «jagrN» Ottersen
Sondre «fibb0» Gjerde
Jørgen «bina0» Vik
Michael «miko» Rørvik Akslen

Høstens overraskelse Foxed beseiret 777 og delte poengene med Apeks og Oilers forrige sesong. Dermed står det et utropstegn bak lagnavnet i forkant av vårsesongen. Karlsen mener det er spennende at revene har beholdt kjernen i laget.

– Overraskelseslaget fra høsten stiller med nesten nøyaktig samme femmer som sist og folk vet nok å ikke undervurdere de nok en gang. «miko» kommer inn for stepper inn for «scared» og har store sko å fylle. Han vil trenge litt tid for å finne kjemien med de andre på laget, men «trmJ» og resten av revekjernen pleier å tilpasse seg bra til nye spillere. Jeg er spent på laget, får vi nok en overraskelsessesong hvor de tar seg til sluttspillet denne gangen?

LES OGSÅ: Forsøkte å signere serielederen privat – legger seg flat

Middelhavsfarerne (6. plass - 8. plass)

Wizard: Underholdning i vente

Christoffer «hEllberg» Andersen og Wizard vil underholde publikum denne våren.
Mohammed Barzinje/Good Game

Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikal Aakvik «enix» Øiestad
Genesis «envi» Crisostomo Reyes
Aslak «kalsa» Svensen
Zebastian «Tjoffe» Beckman
Christian «dreamcatchR» Paulsen (innbytter)

Wizard har tatt Galtvortekspressen inn i Counter-Strike-sirkuset etter å ha trollbundet League of Legends-publikumet forrige sesong. Publikumsfavoritten har sikret seg et erfarent lag, som man ikke har sett samlet tidligere. Karlsen er spent på hvordan sammensetningen vil spille ut.

– Som sorteringshatten slet med å plassere Harry Potter, sliter jeg også med å plassere årets friske pust av en organisasjon. Jeg er minst like spent på å se Twitter-kontoen til laget som prestasjonene til spillerne. De har en artig miks av kjente spillere som fort er i nærheten av et topp fire lag individuelt, men vil de få det til å klaffe som lag?

Stabæk Momentum: Berget plassen

Sindre «thomassen» Thomassen
Kjetil «svarteN» Svarteberg
Stian «zitan» Fjørtoft
William «kyt» Hestenes
Shero «Shero» Jaman

Høsten ble en stor skuffelse for Stabæk Momentum som til slutt berget plassen i en kvalifiseringskamp mot Bitfix. To spillere er erstattet, men Karlsen frykter laget også får det tøft denne våren.

– Stabæk Momentum berget akkurat plassen i førstedivisjon sist og jeg frykter de mest sannsynlig vil ende rundt samme plassering også denne sesongen. De hadde et enormt toppnivå med fjorårets lagoppstilling, noe Apeks fikk kjenne, men det har skjedd mange endringer siden da. Jeg er spent på å se «kyt» som debuterer i førstedivisjon. Stabæk Momentum er et vanskelig lag å bedømme siden det er en såpass fersk lagoppstilling som spiller sammen, men jeg er alltid klar for overraskelser.

Fact Revolution: For mye erfaring?

Henrik «neto» Kristengård og kompani skal revansjere stjernelaget fra forrige sesong.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «miCROVAN» Nyborg
Adrian «adrianxd» Isaksen
Anders «w4rmach1ne» Gjerstad
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen (innbytter)
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng (innbytter)

Lagoppstillingen er fullstendig snudd på hodet og bare innbytter Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen er igjen fra forrige sesong. Flere av spillerne er kjent med hverandre fra tidligere, men laget er likevel vanskelig å spå. Vollan tror det vil legges mer tid ned som lag enn forrige sesong.

– Det er en del erfaring på banen med brødrene Kristengård med ringreven «miCROVAN» i spissen. Spørsmålet vil være om det vil forbli akkurat med det. Fact Revolution er nok et lag som kommer til å legge ned en større taktisk innsats i år enn hva sist lagoppstilling gjorde. Det liker jeg veldig godt, avslutter Vollan.

LES OGSÅ: «Radifaction» har signert for tyrkisk klubb

Nedrykkskandidatene (9. plass - 10. plass)

Delusive: Endelig sjansen

Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen
Tobias «berzerk» Bertelsen
Marcus «Flaven» Skamsar
Markus «Markow» Otterstad
Torry «Torry» Michelsen

Andredivisjonsveteranene Delusive tar endelig turen opp til det gjeve selskap. Mange av navnene er ukjente, men Karlsen, som kjenner gjengen til Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen godt, gleder seg til å se laget forsøke seg mot Norgeseliten.

– Endelig klarte Delusive å rykke opp. Veteranene fra andredivisjon skal endelig få kjenne på hva den øverste divisjonen har å tilby. Jeg gleder meg enormt til å se om «theNe» klarer å holde nivået individuelt, for det taktiske er det ingenting å utsette på. Delusive må nok kjempe med nebb og klør for å unngå nedrykk, men det er i hvert fall meget fortjent at de endelig får muligheten. Så gjenstår det store spørsmålet: Har du egentlig vært et Counter-Strike-talent om du ikke har spilt på lag med «theNe»?

Midgard: – Ikke sov på dette laget

Kristian «KORN» Hokland tar med seg enorm rutine til Midgard.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Even «H0land» Holand
Anders «DKOP» Eide Rasmussen
Kristian «KORN» Hokland
Martin «Hellzerk» Solbakken
Jostein «Slegga» Mikkelborg

Nytt forsøk for Midgard som håper og sikre seg mer en tre fattige poeng denne sesongen. Klubben har jobbet lenge med Even «H0land» Holand, som får enorm rutine bak seg av øvrige lagkamerater. Karlsen håper Midgard vil bevise litt denne sesongen.

– Midgard er tilbake i det gjeve selskap og gamlehjemmet skal bevise for alle oss over 30 at vi fortsatt kan hamle opp med jyplingene. Jeg er litt usikker på alderen til Slegga, men han er uansett god i mine øyne med divisjonens kuleste kallenavn. For å være litt seriøs så må man faktisk ikke sove på det laget her for de kan fort finne på å overraske. «H0land» savnet jeg sist Midgard var i førstedivisjon og nå har han i tillegg enormt med rutine rundt seg som han kan dra nytte av. Midgard er et spennende lag, men de havner trolig på nedre del av tabellen, avslutter Karlsen.

LES OGSÅ: 777 signerer jentelag - skal konkurrere i 2. divisjon

Redaksjonens stalltips

Mathias Hynne spår nok en kaossesong.
NRK Sport

Det skal ikke stå på underholdningsverdien denne sesongen, spår redaksjonssjef for e-sport, Mathias Hynne.

– Jeg tror det blir nok en kaotisk sesong, med lagendringer opptil flere ganger. 777 vil være nærme Apeks, som fortsatt ikke har satt sin faste femmer og spiller nok en gang med trener Pål «Polly» Kammen. Jeg tror det blir megajevnt fra første- til sjuendeplassen, akkurat som i høst. Det er rett og slett lotto å spå hvordan dette vil gå, spesielt når man vet at lag vil bytte ut opptil flere spillere. Om Foxed får en like god sesongstart denne sesongen så er jo spådommen allerede ødelagt etter et par runder, slik som i høst, forteller Hynne.

Hynne mener tre lag skiller seg ut i bunn.

– Kampen om nedrykk vil nok stå mellom Delusive, Stabæk Momentum og Midgard. Tror rutinen til Midgard gjør at de berger plassen og må ut i kvalifiseringskamp. Delusive og Stabæk Momentum ser ut som de svakeste lagoppstillingene på papiret, men som alltid så vet vi at dette fort kan endres. Jeg håper på en spennende og drama-fri sesong, som kan avsluttes med et offline-sluttspill i Oslo med publikum. Det er drømmen.

Skribent Oliver Olsen tror derimot det stikk motsatte.

– Jeg ser for meg at denne sesongen kommer til å bli en del mer enveiskjørt enn høstsesongen, hvor det var jevn kamp om sluttspillplassene til siste slutt. Jeg har på følelsen at dette er sesongen hvor et norsk lag endelig gjør slutt på Apeks sin seiersrekke i Telialigaen, og med små forandringer i både 777 og Oilers fra forrige sesong, tror jeg begge lagene kommer til å være betraktelig bedre enn hva vi har sett fra dem tidligere, spår Olsen og legger til.

– Når det kommer til midten av tabellen blir det litt mer jevnt igjen, men Foxed er også et lag som har holdt på samme kjerne en hel sesong nå, og kun byttet ut en spiller, så jeg vil derfor gi dem en liten fordel over lag som Nordavind og Wizards som er splitter nye. Mot bunn av tabellen kan det bli helt kaotisk. Alle lagene har noe å bevise, men fra hva jeg kan se for meg kommer det ned til hvem som faktisk har motivasjon nok til å stå på hele sesongen selv om de blir møtt av noen tøffe lag tidlig.

Tabelltipset

Plassering«zEVES»«Landor»MathiasOliverKristian
1. plassOilers777Apeks777Apeks
2. plassApeks Apeks 777 Oilers 777
3. plass777 Oilers Oilers Apeks Oilers
4. plassFoxed Nordavind Talent FoxedFoxed Nordavind Talent
5. plassNordavind Talent Foxed Fact RevolutionNordavind Talent Wizard
6. plassWizard Wizard Nordavind TalentStabæk Momentum Foxed
7. plassStabæk Momentum Fact Revolution WizardWizard Fact Revolution
8. plassFact Revolution Stabæk Momentum Midgard Midgard Stabæk Momentum
9. plassDelusive Midgard Stabæk Momentum Fact Revolution Midgard
10. plassMidgard Delusive Delusive Delusive Delusive

Siste fra forsiden