Podkast

Retro Crew

Etter 18 år er Pokémon-serien ennå gigantisk

Retro Crew snakker om å fange noen rare dyr som bor inni en ball.

Pokémon har blitt en stor greie.
The Pokémon Company

Det er kanskje vanskelig å tro, men det er 18 år siden Pokémon-serien begynte sin spede begynnelse som et lite håndholdtspill til Game Boy i Japan. Nå kan du nesten ikke gå ut døra uten å få slengt en Pikachu-bamse eller t-skjorte i trynet. En suksessrik tv-serie, kortspill og utallige matbokser, plastikkdingser og leketøy har for lengst sementert Pokémon-fenomenet som en gigant.

Retro Crew er som ventet likevel mest opptatt av spillene, mer spesifikt de tidlige utgivelsene til Game Boy-konsollene og Nintendo DS. Ikke minst tar podkastgjengen opp hvordan det hele begynte for enda lenger siden, da Pokémon-designer Satoshi Tajiri koste seg med insektsamling i barndommen, og hvordan dette fungerte som en inspirasjonsskilde til serien.

Som vanlig ser gjengen litt utenfor spillet også. Det er for eksempel ikke til å komme unna at det å la dyr gyve løs på hverandre ikke er helt stuerent, etisk sett. I tillegg drøftes den urbane myten om den litt merkelige byen Lavender Town, og det blir også litt tid til å mimre om Ash Ketchums evenyr i tv-serien.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Til slutt: Konkurransen der du kan vinne en Game Boy Pocket med 5 spill pågår fremdeles! Instruksjoner om hvordan du kan delta finner du i episoden. Frist for å sende inn bidrag er søndag 6.april.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 77 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Vi graver i den norske spillhistorien
– Originale Donkey Kong Country er oppskrytt
Et kjærlighetsbrev til Atari

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden