Etter en måned i eksil er Call of Juarez: Gunslinger tilbake på Steam

Techland har kjøpt rettighetene til westernserien fra Ubisoft.

Techland Publishing

I slutten av mars registrerte mange at Call of Juarez: Gunslinger hadde forsvunnet fra Steam, Windows Store og PlayStation-butikken, tilsynelatende uten noen klar grunn. Nå er westernspillet tilbake på Steam, og det har plukket opp en ny utgiver.

Call of Juarez: Gunslinger er tilbake på Steam.
Techland Publishing

Via Twitter forteller Techland, utvikleren bak Call of Juarez-spillene, at det er selskapets utgiverarm som har overtatt rettighetene fra Ubisoft. Første punkt på agendaen ble altså å relansere Gunslinger, og det kan høres ut som det foreligger ytterligere planer for serien:

– Vi har lyst til å takke Ubisoft for det iherdige arbeid med å gi ut Call of Juarez-spillene. Vi vil fortsette den flotte innsatsen til Ubisoft og vil støtte fansen og Call of Juarez-universet på den samme pliktoppfyllende og lidenskapelige måten, uttalte Techland Publishing-topp Adam Lasoń til Gamesindustry.biz.

Hvorvidt selskapet planlegger flere Call of Juarez-spill i fremtiden, eller om det kun vil fortsette å relansere eldre titler gjenstår å se. Call of Juarez: The Cartel – som forsvant samtidig med Gunslinger – er fortsatt utilgjengelig i digitale nettbutikker, og Techland har foreløpig ikke sagt hvorvidt det kommer tilbake.

Fyrverkeri i det ville vesten

Call of Juarez: Gunslinger ble opprinnelige lansert for PC, PlayStation 3 og Xbox 360 i 2013. Spillet tar oss med til det ville vesten, gjennom en rekke actionfylte og til tider overdrevne historier fortalt av dusørjeger Silas Greaves.

Spillet byr på actionfylte skuddvekslinger og skikkelige westernklisjeer.
Techland Publishing

Vår anmelder likte spillet godt, til tross for noen ujevnheter i kvaliteten. Spesielt skrøt han av spillets utseende, og mente Techland lykkes med å omfavne klisjeene og legendene fra det ville vesten:

– Call of Juarez: Gunslinger er et fyrverkeri av et spill, som virkelig tar deg med på en reise gjennom noen av de peneste omgivelsene fra den ville vesten. De stramme skuddvekslingene drives av simple spillmekanikker som stadig belønner de som klarer å holde showet i gang. Ens lyst til å oppnå større poengsummer og låse opp nye krefter er hele tiden en faktor, og det faktum at hovedpersonens fortellinger også er interessante gjør dette til en svært gledelig opplevelse, skrev Espen Jansen.

2018 kan bli et flott år for westernspill.
Nylig fikk vi flere detaljer om Red Dead Redemption 2, som kommer i oktober »

Siste fra forsiden