Europeisk Wii-lansering i desember

Nintendo har nå kunngjort detaljene rundt den europeiske lanseringen av Wii.

Nintendo har akkurat blitt ferdig med den europeiske pressekonferansen sin, hvor de som ventet kom med eksakte detaljer om den europeiske lanseringen og prispolitikken. Vi har en mann i London, som vil bringe dere en mer detaljert rapport av pressekonferansen senere, men her er de viktigste nyhetene.

Wii-kontrollerne

Europeiske gamere kan glede seg til å få klørne i Wii den 8. desember i år. Den europeiske prisen er på 249 euro, som er litt over 2050 kroner (men en spesifikk norsk pris, inkludert moms og andre avgifter, har for øyeblikket ikke blitt kunngjort). Konsollen lanseres sammen med en kontroller (og ekstra "nunchuk"-kontroller), nødvedige ledninger tilleggsutstyr, og Wii Sports.

Wii Sports er et spill for hele familien, som gjennom fem forskjellige idrettsgrener demonstrerer hva kontrolleren er god for. Idrettsgrenene vi får teste er boksing, baseball, tennis, golf og bowling, og alle støtter flerspiller (opp til to for baseball og boksing og fire for de andre idrettsgrenene).

Ved lansering skal det være mellom 15 og 20 Wii-spill fra uavhengige utgivere, og her finner vi blant annet Red Steel, Rayman Raving Rabbids, Need for Speed: Carbon, Tony Hawk og Super Monkey Ball. Fra Nintendo selv får vi blant annet The Legend of Zelda: Twilight Princess og Wario Ware: Smooth Moves.

Wii Sports
Nintendo

Spill vil koste mellom 49 og 59 euro i Europa generelt. Direkte oversatt til norske kroner er dette mellom 400 og 500 kroner, men også her regner vi med at norsk pris blir høyere etter at moms og avgifter er lagt til. Vi har ikke fått noen bekreftelse på de norske prisene.

De som ser frem til å kunne spille retrospill på Wii, kan glede seg til at det vil være 15 slike spill tilgjengelig ved lansering, og at fem til ti titler vil lanseres hver måned. Spillene blir tilgjengelig via Wii Shop Channel, hvor man kan bruke Wii Points for å kjøpe og laste ned spill gjennom Virtual Console-systemet.

Vi vil oppdatere denne artikkelen senere om vi får mer detaljer om prisene i Norge. Tidligere i dag publiserte vi forresten en stor artikkel med informasjon om de ulike bruksområdene til Wii, slik som nettsurfing og bildemanipulering. Mer info om Wii får du på konsollens nettsted.

Siste fra forsiden