EverQuest II får ekte stemmer

EverQuest II vil være det første MMORPG-spillet hvor ikke-spillende karakterer får ekte stemmer.

Sony Online Entertainment har kunngjort at de jobber med å gi de ulike ikke-spillende karakterene i EverQuest II stemmer, og at spillet vil komme med over 130 timers tale (omtrent 1.5 millioner ord). Dette tilsvarer cirka 65 spillefilmer.

Over 100 skuespillere vil låne stemmene deres til de forskjellige karakterene i EverQuest II, og disse inkluderer kjente Hollywood-skuespillere. I tillegg vil SOE fortsette å legge til nye stemmer etter hvert som de oppdaterer spillet med nytt innhold. Spillerne kan selv velge om de ønsker å høre stemmene eller ikke. Sjefen for SOE, John Smedley, er svært stolt:

- Å gi stemmer til de ikke-spillende karakterene i EverQuest II er et utrolig ambisiøst prosjekt. Det er ikke mange utgivere som ville vurdere noe slikt en gang, men vi er fast bestemt på å føre sjangeren inn i den neste generasjonen. Ved å inkludere stemmer i EverQuest II hever vi lista for hele sjangeren, og bryter ned grensene mellom statiske tekstbaserte brukergrensesnitt og meningsfull filmatisk interaksjon.

For å demonstrere dette aspektet av spillet har Sony Online Entertainment lagt ut en ny trailer fra spillet. Den er på 30 MB, og kan lastes ned herfra:

Siste fra forsiden