Telialigaen - League of Legends

Fact snublet mot Celestial - Domino gjorde jobben og sikret sluttspill

Vanir så tidlig ut til å gi Fact en hjelpende hånd uten at det hadde forandret utfallet.

Hannes «Raxes» Ekman (til venstre) og Bendik «Metnaon» Alvik delte poengene søndag kveld.
Domino/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

SLIK ENDTE SISTE RUNDE AV TELIALIGAEN - LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Nordavind - Riddle utsatt
GamerGrotta - Viking 0-2
Fact Revolution - Celestial Gaming 0-2
Dreamz - Bifrost 1-1
Domino - Vanir 1-1

Den siste runden er spilt i 1. divisjon for League of Legends. Dreamz og GamerGrotta tar turen ned i 2. divisjon, Bifrost må ut i nedrykkskvalifisering mot Røkt Skinke, mens Fact kunne havnet på 4. plass, men endte på en 7. plass. Den siste runden av League of Legends hadde alt.

Det var dramatikk tidlig i hovedkampen. Domino fikk en tøff start mot et Vanir-lag som virkelig har vist seg å være i form. Det beviste de i dag. Vanir tok det første kartet, og serverte en mulighet for Fact for å klare å utligne Domino på tabellen. Men Fact snublet i sin egen kamp mot Celestial Gaming, som til slutt vant kampen 2-0 mot Fact, dermed er Domino klare for sitt første sluttspill noen sinne.

Se kampen mellom Domino og Vanir i opptak »

Tabell etter grunnserien er ferdigspilt.
Telialigaen.no

– Ville bevise at jeg kan være den beste top-laneren i ligaen

Hannes «Raxes» Ekman i Domino forteller at han likte presset laget hadde på seg for å levere før kamp.

– Da jeg fikk vite at matchen mot Vanir var avgjørende ble jeg lettet. Vi har trent mot de tidligere med gode resultater så jeg følte meg sikker. Jeg visste at om jeg fikk en jevn eller bra matchup i top-lane kunne jeg vinne kampen for oss. Pulsen økte dog ordentlig da vi tapte den første matchen. Stemningen innad var dårlig, men håpet var der, sier Hannes «Raxes» Ekman etter kampen og legger til.

– Da vi vant den andre matchen var lettelsen stor og det føltes veldig bra med tanke på hvor bra siste runde var for meg personlig. Sluttspill var alltid målet for meg, og at det gikk helt til siste runde gjorde det litt nervøst.

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Hannes «Raxes» Ekman (Top)
Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (Jungle)
Magnus «Valiant» Thoresen Østmo (Mid)
Raducu «leandoer» Florin-Valentin (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support)

Før sesongen ble Domino dømt nord og ned av samtlige eksperter, og i flere uker har det vært snakk om nettopp Domino som har motbevist alle og enhver. Nå har de endelig sikret seg sluttspillet, og kan slå seg på brystet med en fantastisk god sesong.

– Følelsen av å motbevise alle personer som tippet oss på sisteplass er veldig kul. Personlig ville jeg bevise for alle at jeg kan være den beste top-laneren i ligaen, og ser frem mot sluttspillet. Jeg tror at om vi presterer som i det siste kan vi ta oss til finalen, og vinne. Alt handler om rett innstilling, å motbevise alle andre, sier han.

LES MER: – Det at vi ikke kan nå sluttspillet grunnet kartforskjell er ganske bittert

Vanir har imponert i det siste

Les også
«Zykes» har signert for Wizard

Vanir har den siste uken slått Fact Revolution i Telialigaen, Nordavind og Valhalla Vikings i Nordic League og i dag tok de poeng mot overraskelseslaget Domino. Hadde sesongen vart noen ekstra uker kunne Vanir fort vært laget alle snakket om i sluttspill-sammenheng.

DISSE SPILLER FOR VANIR

Vis mer

Magnus «Arceus» Hilsen (Top)
Andreas «Sulten» Leikvik (Jungle)
Bendik «Metanon» Alvik (Mid)
Leon «Riziki» Keddeinis (ADC)
Besmir «Levi» Jakupi (Support)

– Personlig var jeg veldig usikker på hva vi kunne forvente denne sesongen siden det var så mange lag som endre spillere, men sluttspillet var jo alltid målet vårt. Etterhvert skjønte vi at sluttspill var reelt, og et krav vi stilte til oss selv, men det strakk ikke helt til. Spesielt 1-1-kampen mot GamerGrotta var et veldig unødvendig poengtap, sier «Metanon» etter kampen mot Domino.

Vanir kom bra ut mot Domino i den første kampen, og det virket som om de hadde en solid plan for måten de skulle stanse motstanderen. Men i den andre kampen ble det enveiskjøring for Domino, som viste hvorfor de ligger på fjerdeplass.

– Den første kampen hadde vi en solid plan om hva vi ville ha i heltevalget. De tok Ziggs, som var forventet, og vi klarte å drafte bra rundt det, og da endte vi opp med en fordel fra starten av. Det kan hende vi underbevisst ikke prøvde like hardt i den andre kampen siden Fact Revolution hadde ødelagt sine egne sjanser mot Celestial, og vår kamp ikke lenger betydde like mye som den første. Kombinert med at vi hadde en ganske dårlig draft førte til at vi «løpte det litt ned», avslutter Bendik «metanon» Alvik.

LES MER: Domino har gjort spådommen før sesongen til skamme

Siste fra forsiden