Fact Revolution møter The Gatekeepers – Telenorligaen

Fact spiller for sluttspill - Gatekeepers for å unngå nedrykk

Begge lagene trenger poeng i siste og avgjørende Telenorligakamp i Counter-Strike: GO.

The Gatekeepers har kniven på strupen, mens Fact har alt i egne hender for suksess.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES NIENDE RUNDE AV TELENORLIGAEN HØSTEN 2017:

Vis mer

Kl 18:00: Celestial - SKAM (Hengekamp)

Kl 20:00: Demise - SKAM
Kl 20:00: Acapella - Temp
Kl 20:00: Celestial - Tien Len
Kl 20:00: Momentum - BX3
Kl 20:00: Gatekeepers - Fact Revolution

Alle kampene spilles mandag 23. oktober.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Siste og avgjørende runde i Counter-Strike-delen av Telenorligaen skytes i gang mandag kveld. I TV 2 Sumo-kampen møtes sluttspillsultne Fact Revolution, som har alt i egne hender og sikrer plassen i sluttspillet med ett poeng, mot regjerende seriemester The Gatekeepers. Sistnevnte ligger for øyeblikket på 8. plass, som betyr kvalik.

Begge lag ønsker naturlig nok å vinne kampen, med hver sin motivasjon før mandagens skjebnekamp.

Kampen ser du gratis på TV 2 Sumo mandag fra klokken 20:00 »

Preget av spillerbytter

DISSE SPILLER FOR THE GATEKEEPERS

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Leif Eirik «zeptyy» Johnsen
Tony «NiTo» Nilsen
Kasper «Ka$per» Løvold
Magnus «Zealot» Angard

The Gatekeepers har byttet mange spillere i løpet av sesongen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Regjerende seriemester The Gatekeepers har slitt denne sesongen. En av grunnene til dette er spillerbyttene underveis i sesongen, forteller kaptein Philip «Philip» Løseth.

– Dagen før sesongstart måtte vi gjøre et spillerbytte, og vi klarer bare uavgjort mot Celestial i første runde. Etter det ballet det på seg videre i sesongen. Vi fant aldri en femmer vi ville ha, og endte opp med å få veldig lite trening, samt umotiverte spillere. Rett før overgangsvinduet stengte valgte «Marcelious» å forlate oss, noe som gjorde at vi måtte se etter to nye faste spillere, sier Løseth.

Laget fant nye spillere, men sier at de slet med for mange jevne kamper som de ikke hadde marginene på sin side i.

– Vi plukket opp «Kasper» & «zealot». Vi fortsatte med tette kamper som vi har hatt stort sett gjennom hele sesongen, men slet med å få 2-0-resultat. Det har nok dratt mye på motivasjonen, og vi har slitt en del med å finne rom og løsninger for hvordan vi kan utvikle oss. Dette er noe jeg skylder mest på meg selv, men jeg tror rett og slett sesongen ble preget for mye av lagendringer både før og i løpet av sesongen.

Nå møter laget Fact i sesongens siste kamp. Begge lagene har mye å spille for. Løseth sier at de har fått trent litt, men fortsatt ikke helt optimalt.

– Vi har fått trent litt mer enn tidligere, men de forberedelsene har vært litt dårlige dessverre. Det går rett og slett på at jeg har jobb nesten hver dag, og av og til går vaktene utover kvelden. Uken før kampen mot Temp manglet en av oss internett på grunn av flytting, så omstendighetene har ikke vært optimale.

Selv om det ikke har vært optimalt, tror Løseth på en spennende kamp mot Fact. Han er også optimistisk i forhold til resultatet.

Les også
– Jeg skal være en matador som skal temme beistet

– Vi har fått ukentlige treninger, men ikke gått særlig spesifikt inn på hvordan Fact spiller. Det blir nok spennende. Likevel føler vi at når vi spiller såpass tett mot de andre topplagene så bør vi være de som kommer vinnende ut av kampen.

På spørsmål om hva som er Fact sin største styrke, og hva de skal gjøre for å stoppe dem, trekker Løseth frem en spesiell spiller hos motstanderen.

– Har sett «Fletch» er ganske vill med AWPen, så vi skal nok ta han ut tidlig med en gang han plukker den opp. Ellers spiller vi bare vårt eget spill.

«NiTo» og The Gatekeepers har hatt en tøff sesong.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Hvis laget berger plassen i divisjonen, ønsker Løseth og gutta å satse på å holde sammen.

– Håper først og fremst på å holde sammen, ellers blir det å få inn enkle taktikker og rotasjonspill. Vi må også luke vekk uvaner fra solospilling.

– Har organisasjonen fortsatt tillit til deg og laget ditt inn mot neste sesong?

– Vi har ikke diskutert videre tid med dem enda, men er bestemt på at de vil være med å utvikle og forbedre lagoppstillingen.

Selv om sesongen har gått dårlig for den regjerende seriemesteren, har kapteinen en klar favoritt til å vinne sluttspillet.

– Temp. De har det rett og slett bare i seg, avslutter Løseth.

Har alt i egne hender

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION

Vis mer

Håvard «JolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Snorre «fletch» Granerud
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Spiller hos Fact, Henrik «neto» Kristengård, sier at de vet at alt er opp til dem før kampen mot The Gatekeepers. Hvis SKAM vinner begge sine kamper mandag, er Fact nødt til å ta poeng mot den regjerende seriemesteren.

Henrik «neto» Kristengård og Fact Revolution trenger ett poeng for å nå sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Vi går inn i kampen med ett mål, og det er å vinne. Alt er opp til oss selv nå. Vi kan selvfølgelig satse på at SKAM går på en smell, men det tviler jeg sterkt på at de gjør. Vi skal vinne kampen. I forkant av kampen vil vi bare prøve å ikke tenke på hvor mye kampen egentlig betyr, men heller prøve å slappe av, sier Kristengård.

Selv om The Gatekeepers har hatt en dårlig sesong, betyr denne kampen minst like mye for dem som for Fact. Kristengård forteller at de må være gode for å slå dem.

– Vi må så absolutt være på, og spille vårt beste om vi skal slå Gatekeepers. Vi kjenner spillerne deres godt, og vi vet at de er veldig dyktige spillere individuelt. Den største styrken til Gatekeepers er vel kanskje at de er flink å bygge spillet sitt rundt «NiTo». Han er en veldig god spiller som vi så absolutt må passe på.

Hvis det verste skulle skje, og Fact taper kampen, samt at SKAM vinner hengekampen sin og den siste, vil laget ende opp utenfor sluttspillet. Kristengård sier at dette er ikke et scenario de vil være fornøyde med.

– Målet vårt for sesongen var å nå sluttspillet. Det har vi jobbet for, og det er fortsatt første prioritet. Vi vil ikke være fornøyde med sesongen uten en plass i sluttspillet.

Ett poeng i kampen mot Gatekeepers vil være nok for Fact til sluttspillet, siden de slo SKAM tidligere i sesongen og vil da gå videre på inneværende resultat. Kristengård sier likevel at om de sikrer seg første kart, ønsker de ikke å slappe av på kart nummer to.

– Selv om ett poeng er nok, vil vi fortsatt selvfølgelig prøve å pynte litt på poengene våre, så vi kommer til å gi alt for tre poeng uansett, forteller Kristengård.

Laget har hatt spillerbytter underveis i sesongen, men organisasjonen har stått stødig bak laget i prosessen mot en sluttspillplass.

Fact Revolution og manager Lotta Marie Klonteig får skryt av sine spillere.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Organisasjonen har vært veldig behjelpelig med alt vi måtte trenge. De har vist seg å være veldig profesjonelle, og veldig god på å følge oss opp. Vi er veldig fornøyd så langt i Fact. Vår manager, Lotta Klonteig, har vært veldig flink til å styre laget utenfor spillet. Det har vært viktig gjennom turbulente perioder innad laget.

Om laget sikrer plassen i sluttspillet, kommer de til å fokusere hardt i løpet av de neste tre ukene.

– Om vi sikrer sluttspillplass vil vi fokusere veldig på å utvikle vårt eget spill. Selv om vi kommer inn i sluttspillet som underdogs, vil vi gjøre alt vi kan for å spille så bra som mulig.

På spørsmål om hvordan han tror kampforløpet blir, ønsker ikke Kirstengård å spekulere i dette.

– Det får vi se i morgen. Vi prøver å unngå å legge press oss selv, så vi får se etter kampen imorgen, avslutter Kristengård ydmykt.

Siste fra forsiden