Fallout 3 forbys i Australia

Dop gjør australske myndigheter sure

Australske myndigheter har nektet salg av Fallout 3 grunnet upassende innhold.

Bethesdas etterlengtede rollespill Fallout 3 har fått problemer i Australia. Kontoret for klassifisering av film og litteratur har nemlig nektet å gi spillet en aldersgrense. Under australsk lov betyr dette at det er ulovlig å selge spillet i landet.

Ifølge Gamespot har det versert rykter om dette i en ukes tid, men det var først i går det ble offisielt bekreftet at Fallout 3 foreløpig ikke kan selges i Australia. Gamespot har også mottatt informasjon fra kontoret om hvorfor spillet ikke passerte kontrollen.

Dugelig med vold og dop i Fallout 3.

Det var verken volden, språkbruken eller den dystre stemningen som fikk australske myndigheter til å se rødt, men bruken av dop. Fallout 3 har en rekke tvilsomme substanser du kan bruke for å styrke spillfiguren din, selv om disse også kan føre med seg stygge bivirkninger som avhengighet og nedsatt intelligens.

Visuelle markører som piper og sprøyter ble for mye til at Fallout 3 kunne få en 15-års grense, som er den høyeste aldersgrensen et spill kan få i Australia.

Selv om dopet administreres på en høyteknologisk måte mener klassifiseringskontoret måten det presenteres på gjør at spillet krysser grensen mellom science-fiction-dop og ekte dop. Fallout 3 kan dermed ikke selges fordi det innholder «materiale som fremmer eller oppfordrer til bruk av ulovelige stoffer».

Det er verdt å merke at både Fallout og Fallout 2 ble solgt i Australia, komplett med forskjellige former for dop å misbruke. De fikk ikke engang den høyeste aldersgrensen for spill, men den nest høyeste.

Verken Bethesda eller spillets australske distributør ville kommentere saken, men det kan godt tenkes at de vil prøve seg med en bearbeidet versjon av spillet for å få det godtatt av myndighetene. Tidligere i år ble actionspillet Dark Sector forbudt i Australia, men en redigert versjon av spillet fikk til slutt innpass på det australske markedet.

Siste fra forsiden