Fallout tv-serie

Fallout blir til TV-serie – lages av Westworld-skaperne

Bethesda

Amazon Studios har trukket sløret av en TV-serie basert på rollespillserien Fallout. Bak produksjonsroret står Jonathan Nolan og Lisa Joy, som begge var med på å skape HBO-serien Westworld. Nyheten ble delt i en tweet med en kort teaser.

Serien utvikles av firmaet til de to gifte serieskaperne, Kilter Films, i samarbeid med Bethesda Softworks. Todd Howard, som satt i registolen for Fallout 3, The Elder Scrolls V: Skyrim og Fallout 4 klistres også på prosjektet som en ansvarlig produsent sammen med publiseringssjef James Altman. Det melder The Hollywood Reporter. Så langt har ikke prosjektet en manusforfatter, så serien er veldig tidlig i utviklingsfasen.

Fallouts TV-serie er en del av en litt spesiell avtale mellom Amazon Studios og Kilter Films. Dersom lederne i Amazon liker manuset som blir levert, vil man hoppe over den vanlige fasen der produksjonsfirmaet filmer og leverer en pilotepisode før hele prosjektet får grønt lys. Samtidig er det slik at dersom Amazon-lederne ikke ønsker å takke ja til serien, får skaperne betalt for arbeidet likevel.

Kilter Films har et annet prosjekt på gang hos Amazon Studios: en adapsjon av William Gibson-boken The Peripheral. Nolan og Joy skal også fortsette å lede Westworld, som skal få en fjerde sesong.

LES OGSÅ: Chernobyl-skaperen lager TV-serie av The Last of Us »

Siste fra forsiden