Falsk Rocket League-app er blant de mestselgende appene på iOS i Norge

For 33 kroner får du noe som ikke ligner spillet i det hele tatt.

Altså, hæ.
Skjermbilde «Rocket League», montasje Gamer.no

Åpner du topplisten på iOS' App Store mandag, kan det virke som om det svært populære fotball/racing-spillet Rocket League har fått en mobilversjon. På sjetteplass over listen for betalte apper i Norge troner nemlig en app som uten tvil er ment å ligne på bilspillet fra Psyonix.

Hmm...
Skjermbilde, App Store

De som gløtter litt nærmere på spillet begynner kanskje å ane litt uro. Utvikleren «Lev Vladimir» har bare to tidligere utgitte spill, og virker ikke å ha noe å gjøre med Psyonix.

I tillegg er spillbeskrivelsen en blåkopi av teksten man finner på Steam, med noen utelatelser. Bildene er også rene pressebilder fra konsoll- og PC-utgaven av spillet, uten noen tegn på at det har blitt gjort tilpasninger for mobile plattformer.

Bare tull

Forventet dette….
Skjermbilde, App Store

De stakkars spillerne som uansett punger ut 33 kroner, utvilsomt i håp om å få spille Rocket League på mobilen eller nettbrettet, møtes med noe helt annet. I stedet møtes man med et grøtete spill, uten valg om flerspiller eller andre ting som loves.

Utvikleren har ikke en gang prøvd å lage en klone av spillet, men stiller opp med en elendig spilldemo som det neppe tok mer enn 5 minutter å snekre sammen. Ta en titt på bildet til høyre, så ser du hva det egentlig er snakk om her. Styr unna; dette er bare tull!

Men fikk dette. Det er ikke i nærheten av å ligne Rocket League.
Audun Rodem, Gamer.no

Dette er langt fra første gang noen lager åpenbart falske versjoner av spill, men det er sjelden de kryper så langt opp på salgslistene. Som regel er de også hakket mer subtile, uten å prøve å selge seg på navnet eller bildematerialet fra spillet, slik som klonekonkurrent Soccer Rocket League, der utvikleren faktisk viser bilder av hva spillet inneholder.

Vi tok kontakt med Psyonix for en kommentar, men de ønsker ikke å kommentere saken. Apple har ikke svart på vår henvendelse om saken. Vi har heller ikke funnet noen måte å få kontakt med «Lev Vladimir» på.

Dersom du heller ønsker å faktisk spille Rocket League på proffnivå, kan du delta i Telenorligaens kvalifiseringsturneringer neste helg »

Siste fra forsiden