Fantasy-strategi fra Stardock

Master of Magic i moderne drakt?

Skaperen av Galactic Civilizations har fortalt litt om det neste prosjektet sitt.

I et intervju som nylig ble publisert på Computer & Video Games fortalte Stardock-sjef (og Galactic Civilizations-designer) Brad Wardell litt om det kommende fantasy-strategispillet til Stardock.

Spillet er et turbasert strategispill, og beskrives som en blanding av Civilization og Master of Magic. Handlingen foregår i en fantasiverden som har blitt ødelagt av en stor katastrofe, og det blir din jobb å gjenoppbygge den.

MicroProse-klassikeren Master of Magic skal ha vært en stor inspirasjonskilde (bilde: Wikipedia).

Utenfor riket ditt er det stort sett ødemark, og det er opp til deg å sende nybyggere ut for å danne nye byer og kolonier. Wardell forteller at det ikke er som i Heroes of Might & Magic-serien, hvor du kommer over eksisterende byer.

En av de spennende detaljene med spillet er magi. Spilleren kan kontrollere magiske elementer, som gir ham tilgang til å bruke stadig sterkere magiske formularer.

Wardell forteller også at spillet vil ha svært store muligheter for modifisering og brukergenerert innhold. Spilleren kan bygge egne verdener, raser, figurer og byer.

Som i Spore vil dette kunne lastes opp, og så brukes av andre spillere. Wardell understreker at de har jobbet med spillet i syv år allerede, og at dette har vært en del av planen deres siden før Spore ble kunngjort.

Ellers fortalte Wardell litt om et strandet forsøk på å samarbeide med Atari om X-Com og Master of Magic-seriene. Problemet var at selv om Atari var svært interessert, og de to selskapene raskt kom til enighet, ble samarbeidet ødelagt av Ataris advokater.

Disse ville nemlig ha fullstendig kontroll over alt Stardock gjorde og sa, og Stardock fikk ikke en gang lov til å legge ut en nyhetsoppdatering på nettstedet sitt uten at Atari-advokatene hadde godkjent det først.

Denne måten å jobbe på var så fremmed for Stardock at de etter hvert gav opp hele samarbeidet.

Siste fra forsiden