Sniktitt

Far Cry

Far Cry var et av de spillene som fikk stor oppmerksomhet på årets ECTS, og da utviklerne i Crytek dro tilbake til Tyskland etter messen var det med æresbetegnelsen "Best PC Game of ECTS" i kofferten.

Side 1
Side 2
Side 3

Avansert fysikk
Far Cry bruker en avansert egenprodusert fysikkmotor, noe som vil si at vi kan se frem til terreng som kan ødelegges, realistisk "ragdoll"-fysikk og flere ulike kjøretøy å leke med. Blant annet får vi kjøre "humvee", lastebil og "buggy", og spillet har dessuten to typer båter. Et skjermbilde røper til og med at spilleren får prøve seg på en paraglider. Fysikken påvirker også gameplayet på andre måter. Du kan, for eksempel, hindre forfølgende fiender ved å velte stoler og bord i veien for dem. Slike ting kan du naturligvis også bruke til å skjule deg bak, men vær oppmerksom på at fiendens kuler går rett gjennom overflater som tre og liknende.

Crytek har heller ikke forsømt multiplayer-delen, og spillet vil lanseres med tre moduser: "Deathmatch", "team deathmatch" og "assault", og vil ha støtte opp til 32 spillere. Koopoperativt spill er ikke planlagt, men utviklerne sier det vil bli relativt uproblematisk å lage en slik modifikasjon for talentfulle spillere. Spillet kommer nemlig til å bli svært enkelt å modifisere, og med den revolusjonerende "what you see is what you play"-editoren behøver en slett ikke å være erfaren for å skape sine egne kart og konflikter. Dessuten kommer Crytek selv til å gi ut sine egne kart og modifikasjoner etter at spillet er kommet i salg.

Konklusjon
Far Cry kommer antakeligvis til å bli et av vinterens mest oppsiktsvekkende skytespill, men det er naturligvis umulig for oss å si om gameplayet virkelig blir så flott som utviklerne lover. PC-versjonen av Far Cry er ventet i salg i oktober en gang, noe som er godt nytt for oss nordmenn. Når kuldegradene begynner å feste grepet kan det passe ypperlig med en liten tur til et tropisk paradis. At dette paradiset inneholder massevis av leiesoldater, gale vitenskapsmenn og de fryktelige resultatene av farlige eksperimenter får vi ta som en liten bonus, hvilken de som betaler tusenvis av kroner for Thailand-ferier og liknende ikke får gleden av.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden