Får Sam Fisher en lekekamerat?

Nettsiden til det kommende Splinter Cell: Conviction avslører en mulig ny karakter.

Som beinhard Splinter Cell-fan skal jeg innrømme at forhåpningene var svært lave når det femte kapitelet i Splinter Cell-serien ble annonsert for rundt to år siden. Heldigvis har mye skjedd siden den gang, og det kommende spillet er nå absolutt blant stortitlene for neste år. Splinter Cell: Conviction skulle opprinnelig kommende rundt disse dager, men ble til manges store skuffelse utsatt til første kvartal neste år.

Heldigvis har utviklerne vært svært flinke å slenge ut smakebiter fra det kommende eventyret nå og da, og siste godbit er absolutt spennende for fans av serien. Det er nemlig spillets hjemmeside som avslører en potensiell ny karakter i Splinter Cell-universet. Daniel Robert Sloane Cuares var opprinnelig en "deskrytter" hos våres alle kjære NSA, og var blant annet ansvarlig for å avsløre flere terroristplaner.

Archer er, i ekte Splinter Cell-stil, kledd som en moderne ninja.

Men med et sterkt hat for byråkrati, gikk det ikke lenge før Daniels høytlyttede protester ble nok for de dresskledde mennene på toppen. Og før han viste ordet av det, befant Daniel seg innrullert i det knalltøffe Third Echelon-programmet. Og 18 måneder senere dukket Daniels igjen opp på radaren, denne gangen med kodenavnet "Archer".

Det som selvfølgelig er spennende her, er Daniels opprørske sinnsholdning. På den ene siden kan selvsagt Daniels ta rollen som spillets antagonist, og bli Fishers erkefiende grunnet hans sterke bånd til NSA og Third Echelon. Mens på den andre siden kan Daniels opprørske holdning komme Fisher til gode. Fisher operer som kjent denne gang på egenhånd, så en alliert innenfor Third Echelon kan absolutt komme Fisher til gode.

Utviklerne har tidligere hintet til at Fisher i større grad denne gang vil måtte sette lit på sine allierte, så igjen er Daniels absolutt en mulighet. I tillegg har det også vært snakk om at neste kapitel i serien vil omhandle noen andre enn Fisher, og også her dukker Daniels opp som en spennende kandidat. Uansett hva utfallet blir, er det tydelig at utviklerne satser enda sterkere enn tidligere på en engasjerende historie. De forrige titlene, har tross alt, vært relativt rett frem hva historiefortelling angår. Skal vi spekulere litt videre, kan jo en ny karakter antyde til co-op muligheter.

Det dukker forøvrig stadig opp nye detaljer om Fishers kommende, og kanskje siste, eventyr på spillets hjemmeside. At siden attpåtil plutselig har blitt omskrevet til russisk gjør det hele litt ekstra eksotisk og spennende.

(Kilde: incgamers.com)

Siste fra forsiden