Syvende runde i Telenorligaen: Counter-Strike

Får vi nok et høydepunkt torsdag kveld?

Den sjuende runden byr på flere godsaker. Vi sender Demise mot Apeks.

Apeks leder tabellen etter seks runder av Telenorligaen og er favoritter til å stikke av med seriespillet. Her fra treningsleiren før sesongen.
Kristian Fjeld/Gamer.no

SLIK SPILLES SYVENDE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl. 20:00: Demise - Apeks
Kl. 20:00: Infurity - Celestial
Kl. 20:00: Stabæk Momentum - Gamefraym
Kl. 20:00: Riddle - Byte
Kl. 20:00: Nordavind - Ronin Horde

Alle kampene spilles torsdag 28. mars.

Utsatt på ubestemt tid:
Nordavind - Gamefraym (Sjette runde)

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Det er midt i uka, men Telenorligaen byr på dobbeltrunde og den syvende runden står for tur. Tre lag skiller seg ut, mens nærmest samtlige av de øvrige lagene kjemper både om siste sluttspillplass og unngå nedrykk.

I forrige runde fikk vi servert et høydepunkt av de sjeldne signert Apeks-spiller Sander «Grusarn» Nordeide Iversen. Telenorligaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen tror ikke vi får se et lignende høydepunkt med det første.

– Jeg har alltid høye forventninger til Telenorligaen, og det har vært mange spennende matcher og runder så langt i sesongen. Om vi noen gang kommer til å få se en så enorm runde som det «Grusarn» leverte vet jeg ikke, men håpet og troen er alltid der. Jeg skal være ekstra oppmerksom på hvem som kjøper deagle de kommende rundene, sier Karlsen før den syvende runden.

Se hovedkampen mellom Demise og Apeks torsdag klokken 20:00 på Gamer.nos Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut før den syvende runden i Telenorligaen.
Telenorligaen

LES OGSÅ: Skyhøyt individuelt nivå i vårens sesong av Counter-Strike - vi har spådd utfallet

– Apeks ser ekstremt sterke ut

– Stabæk Momentum tok store steg mot topp fire sier Leon Andor «Landor» Karlsen før den syvende runden.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Karlsen holder fremdeles fast på spådommen sin før forrige runde og mener Momentum er store favoritter til å ta den siste sluttspillplassen. Karlsen utdyper sin spådom.

– Stabæk Momentum tok store steg mot topp fire med å slå Celestial på mandag. På papiret skal de også slå både Gamefraym og Ronin Horde, så ballen er definitivt hos Momentum. De får en tøff kamp mot Riddle i siste runde, men har fortsatt troen på at Momentum skal nå sluttspillet.

Karlsen trakk også frem Byte, som spilte uavgjort mandag. For dem blir oppgaven tøffere. Samtidig levner han Celestial og Demise sjanse til å blande seg inn i kampen om topp fire med Stabæk Momentum.

– Jeg nevnte at det så tøft ut for Byte sist gang, men med uavgjort mot Ronin Horde ser det veldig tøft ut for dem med tanke på øvrige motstandere. Celestial tar nok fort mange poeng på de tre siste, men tapte en avgjørende kamp mot Momentum. Demise har igjen muligheter, men skal møte både Apeks og Nordavind, så det krever noen vanvittige kamper mot dem om de skal ha sjanse til å kapre fjerdeplassen.

Telenorligaen-kommentatoren håper det hele ender i en enorm finale mellom de to største klubbene Apeks og Nordavind.

Les også
Snart åpnes e-sporten opp igjen for publikum

– Apeks ser ekstremt sterke ut og har god kontroll nå også mot norske lag. Alt ligger an til at de vinner seriespillet, får velge semifinalemotstander og møter Nordavind til drømmefinale helt til slutt. De var kanskje litt heldige med å møte Nordavind før lagendringene ble gjort der, men alt ser ut til å gå veien for en ny superfinale mellom de to antatt beste norske lagene vi har, avslutter Karlsen.

LES OGSÅ: Tidligere 1. divisjonsspiller tatt for juks under direktesending

Håper på et internasjonalt gjennombrudd

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

Fasit etter seks runde er fem seire og en uavgjort for Apeks. Et redusert Nordavind ble slått i begynnelsen av sesongen, og laget rotet kun vekk poeng mot Celestial i den tredje runden. Kristian «akEz» Kornbakk i Apeks mener de har levert strålende i Telenorligaen så langt.

– Sesongen i Telenorligaen har gått stort sett perfekt. Ett tapt kart til nå etter å ha møtt alle de antatt sterkeste motstanderne er supert det. Kjedelig at det ene tapte kartet kom mot noen vi forventer å slå, forteller Kornbakk og legger til.

– Når vi har møtt internasjonale lag har ting gått veldig opp og ned. Merker at nivået er mye høyere utenlands og at vi ikke slipper unna med de samme feilene der, som i Norge.

Han forteller at det er strålende stemning i Apeks-leiren for tiden.

Det er god stemning i Apeks-leiren forteller Kristian «akEz» Kornbakk.
Eivind Von Døhlen

– Stemninga i gruppa er egentlig ganske fin. Vi er en gjeng som hater å tape, så når vi har tapt så kan stemninga være litt nedstemt, men er som regel nullstilt til neste dag. Ellers har vi det gøy når vi spiller og alle kommer godt overens utenom spillet.

Målsetningen for 2019 er å bli topp 30 i verden. Da trenger laget større utfordringer enn Telenorligaen og offisielle kamper for å bli lagt merke til. Uten sin kaptein Kjær slo laget Heroic nylig i kvalifiseringen til Charleroi Esports 2019. Ellers har Apeks spilt i King of Bets-turneringen, uten at det har resultert i kamper frontet på HLTV. Det tror Kornbakk etterhvert vil komme.

– HLTV-kamper kommer nok etterhvert. Det er bare opp til oss å slå internasjonal motstand i kvalifiseringer så vi kommer langt nok til at kampene vises på HLTV så får vi nok invitasjoner til diverse cuper. Heroic-kampen var jo selvfølgelig veldig gøy, men som sagt så var vi en miks og spilte veldig løst og fritt uten press. Som regel lettere å være på topp individuelt da.

LES OGSÅ: – Jeg gjorde tabben å vente på at et bedre lag skulle kontakte meg

Tror de enten må slå Apeks eller Nordavind for å ha en sjanse

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Christoffer «nilson» Nilson
Daniel «zykes» Jensen
Anders «Savvy» Sundet

Demise på sin side har nylig hentet inn King of Nordic-kongen Daniel «zykes» Jensen, mest kjent for å uke ut og uke inn representere Norge med mikslaget Datakrigerne. Han synes inngangen til Telenorligaens øverste divisjon har vært bra.

– Nivået har vært greit, var bare ekstra vanskelig å spille mot Riddle på Inferno siden vi ikke hadde fått trent på kartet enda.

Daniel «zykes» Jensen har en rekke ganger representert Norge i King of Nordic-sluttspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Jensen har tatt over den taktiske lederrollen i Demise, og mener de må jobbe hardt fremover for å ha en sjanse på en plass i sluttspillet.

– Jeg føler vi har en god flyt og det er god stemning i laget. Håper bare at det forsetter, så må vi bare jobbe sammen om vi skal ha sjanse til å slå Apeks eller Nordavind, noe jeg ikke forventer. Jeg tror vi må slå ett av lagene, om vi ikke skal være avhengig av andre resultater.

Med tanke på at Apeks-kampen kommer først, mener Jensen at nøkkelen ligger der.

– Jeg tror vi må slå Byte og Apeks om vi vil nå sluttspill, så det er det vi skal prøve på med det første. Jeg forventer ikke å seier mot Apeks, vi er underdogs så klart, men vi skal gi de en god kamp, avslutter Jensen.

Siste fra forsiden