BLAST Pro Series Copenhagen

Faze og norske «rain» dominerte i København

Nordmannen spilte sin beste turnering på lenge i det Faze var fullstendig ustoppelige på sin vei mot pokalen i BLAST Pro Series.

FaZe Clan dominerte i København under Blast Pro Series.
Blast Pro Series

BLAST Pro Series sendte i helgen sin siste Counter-Strike-turnering av sitt slag for året, med formatet som nå har sikret nordmannen Håvard «rain» Nygaard og laget Faze to pokaler så langt i år. I helgens kamp, hvor 2,2 millioner kroner lå i potten, klarte Faze å holde nervene i sjakk i det de kun tapte ett av hele syv kart mot flere av verdens beste lag.

Se finalen i reprise her på TV 2 Sumo »

Kampen starter omtrent fem timer og 40 minutter ut i sendingen på TV 2 Sumo.

Faze og Ninjas in Pyjamas i finalen

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Nikola «NiKo» Kovač
Olof «olofmeister» Kajbjer
Marcelo «coldzera» David
Helvijs «broky» Saukants

Etter strålende prestasjoner fra både det svenske laget, Ninjas in Pyjamas, og det internasjonale laget, Faze, endte Blast Pro Series i København opp med en svært uforventet finale. Begge lag gikk inn i turneringen i skyggene av tre av verdens beste lag, men klarte å sjokkere de aller fleste av dem i veien mot finalen. Faze, som i nyere tid har tatt i mot stor kritikk for sine spillerbytter tidligere i året, oppnådde endelig den suksessen de har ventet på.

LES OGSÅ: Faze henter superstjerne og stortalent

Faze hadde allerede dominert de svenske finalistene tidligere i turneringen, og klarte med en mental fordel å dra i land et utrolig comeback på første kart i en svært nervepirrende best-av-tre finale. Etter å ha ligget bak igjennom så og si hele første kartet, Nuke, var det fremdeles krefter i Faze i det de startet å hente seg inn etter at ninjaene hadde sikret seg en komfortabel 15-8-ledelse. Én runde unna å sikre seg seier på første kart for svenskene, klarte Faze å snu det med sju strake runder i sin favør, før de avsluttet kampen med en 19-17 seier i overtid.

Etter Nuke var det tilbake til Dust 2, hvor Faze allerede hadde dominert svenskene med en 16-3-seier tidligere på dagen, noe som ga «rain» og resten av laget en nokså sikker vei til førsteplassen i København, og en overraskende 2-0 seier i finalen.

Rett til ny turnering

Håvard «rain» Nygaard bidro med en stødig prestasjon igjennom hele turneringen.
Blast Pro Series

Nordmannen som har holdt seg i kjernen til Faze i godt over tre år, viste nok en gang en strålende prestasjon for laget sitt, og fikk under flere situasjoner dele rampelyset sammen med de nye stjerne-lagkameratene sine. Om «rain» og resten av Faze klarer å opprettholde nivået de viste i helgen får vi se allerede til uken, i det IEM Beijing braker løs, og Faze nok en gang skal få møte verdens beste lag.

Siste fra forsiden