IEM New York - Europe

Faze og norske «rain» stakk av med pokalen i IEM New York - Europe

Det internasjonale laget vant sin første store turnering på nesten ett år, kun to måneder etter forrige spillerbytte.

Håvard «rain» Nygaard imponerte seerne med stabil prestasjon fra start til slutt.
Adela Sznajder/DreamHack

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Nikola «NiKo» Kovač
Markus «Kjaerbye» Kjærbye
Marcelo «coldzera» David
Helvijs «broky» Saukants

For en uke siden gikk gruppespillet i IEM New York i gang for fjerde år på rad, men denne gangen på en litt annen måte enn tidligere. Alt i fra gruppespillet til sluttspillet i helgen ble spilt over nett, og Faze, som har hatt tydelige problemer med å vende seg til online-formatet siden mars i år, klarte endelig å vise hva de virkelig er gode for. Med 1,4 millioner kroner i premiepotten og skyhøye seertall ble årets IEM New York - Europa uten tvil til et av årets høydepunkter innenfor Counter-Strike.

Se finalen mellom Faze og OG i reprise her »

Faze fikk sin søte hevn i finalen

«rain» oppsummerte finalen med ett ord, "lett", via sin twitter bruker: @FaZe_rainCS
Adela Sznajder/DreamHack

Nygaard og Faze startet turneringen med blandede resultater, da de imponerte med en seier over Heroic, men dagen etter tapte i lik stil mot OG. Det internasjonale laget klarte likevel å hente seg tilbake til en plass i semifinalen etter seier mot erkerivalen, BIG, og avsluttet turneringen i stil med sju kart-seire på rad.

I selve finalen, som spiltes som en best-av-fem-serie, fikk vi kun se tre av kartene siden Faze tok fullstendig kontroll over kampen og avsluttet det hele 3-0 over OG. Både nordmannen «rain» og bosnieren «NiKo» var i fyr og flamme gjennom hele serien og ga Faze-laget revansjen de lengtet etter.

Veien til 2021-majoren for Faze starter torsdag

Eventyret for Faze fortsetter allerede på torsdag i det de skal delta i Dreamhack Open Fall 2020, hvor det både er penger og RMR-poeng i potten. RMR-poeng er et poengsystem implementert av spillets skapere, Valve, og lagene som samler opp flest RMR-poeng over en rekke turneringer vil få delta i Counter-Strikes neste major-turnering i 2021.

LES OGSÅ: Faze og norske «rain» dominerte i København

Siste fra forsiden