Feil i Dark Souls IIIs PC-utgave krasjer spillet

Men spillere har funnet en midlertidig løsning.

From Software

Tirsdag kunne Dark Souls-fans endelig gå løs på det tredje og sannsynligvis siste spillet i From Softwares storslagne rollespillserie, men lanseringen har ikke gått helt knirkefritt. På både sosiale medier og ulike nettfora melder PC-spillere nemlig at spillet krasjer hver gang de kommer til et bestemt punkt i begynnelsen av spillet.

For å unngå at spillet krasjer kan du gi figuren din en helhjelm.
From Software

I påvente av en offisiell løsning på problemet – som From Software trolig allerede jobber med – har spillere tatt saken i egne hender og funnet en midlertidig ordning.

Som beskrevet på Dark Souls IIIs Steam-side kan du unngå krasjen ved å bruke en hjelm som fullstendig dekker figurens hår og ansikt. Dersom du velger «Knight»-klassen vil du begynne spillet med en slik hjelm. En annen løsning er å gå inn i spillmenyen og sette «lighting quality» til «low», men dette virker visstnok ikke for alle.

Hverken From Software eller utgiver Bandai Namco har foreløpig kommentert saken direkte, men påvirkede spillere bes kontakte utgiverens brukerstøtte.

Fikk skryt

Dark Souls III fikk mye skryt i vår anmeldelse, men diverse småplukk trakk likevel ned helhetsinntrykket. Da vi ikke kunne prøve flerspillerdelen har vi foreløpig ikke satt en endelig karakter på spillet, men vår anmelder hadde følgende å si om enspillerdelen:

– Dark Souls III introduserer mye nytt til serien, samt at det bygger videre på mekanikker som har fungert godt i tidligere spill. […] På sitt beste er Dark Souls III et mesterverk. Dessverre gir ting som de kjedelige sjefskampene inntrykk av at det har gått litt fort i svingene hos From Software, skrev Mikkjell Lønning.

Les hele anmeldelsen av Dark Souls III her »

Siste fra forsiden