Telialigaen - League of Legends

Fem lag kjemper om tre sluttspillplasser før de to siste rundene

Fire av lagene møtes søndag kveld.

Alle lagene har lyst til å løfte troféet i mai.
Sindre Stien/Gamer.no

Man kunne ikke bestilt et bedre scenario i Telialigaen enn det man får i League of Legends denne sesongen. Det er en mulighet for at de fem lagene som kjemper om de tre siste sluttspillplassene bak Nordavind vil ha ett poengs forskjell fra andre- og tredjeplass, til fjerde-, femte-, og sjetteplass etter helgens serierunde.

I tillegg til at det allerede er jevnt mellom lagene, så skal altså fire av de fem lagene møtes søndag kveld. Gamer.no har snakket med én representant fra hvert av lagene for å høre om ståa før helgens runde.

Riddle tar i mot Celestial Gaming, mens Viking møter overraskelseslaget Domino. Fact på sin side skal møte Vanir. Skulle Fact og Celestial Gaming vinne, mens Viking og Domino ender med uavgjort vil det altså skille ett poeng fra andreplass til sjetteplass med én kamp å spille. Et drømmescenario for de nøytrale.

LES MER: – Riddle og «Nomi» fryktet ingenting før kamp - gikk på tap mot Domino

Så jevnt er det mellom de fem lagene som kjemper om de tre plassene.
Telialigaen.no

– Er ikke nervøs

Celestial Gaming er overraskelsen helt på tampen her. De har lenge ligget nede i bunnkampen, men med to strake seire denne uka har dem nå en mulighet til å gå opp i rygg på Riddle med seier på søndag. Kjetil «Bruiser» Aadde Martiniussen kan fortelle at alt endret seg for Celestial Gaming da de fikk inn en ny jungler.

SISTE TO FOR CELESTIAL GAMING

Vis mer

22. mars: Riddle - Celestial Gaming
29. mars: Fact - Celestial Gaming

– Største forskjellen var å få inn en ny jungler. Han tenker mer som et lag, enn å spille alene i ranked. «Hatred» har god peiling på heltevalg og han er en god leder. Han gjør lagkameratene bedre, og alle er mer villig til å gå den ekstra mila for å få resultater. Riddle er et sterkt lag, men har vist svakheter i både heltevalg og i selve kampene, vi må utnytte dette, sier «Bruiser» til Gamer.no før han legger til.

– Hvis jeg skal snakke for meg selv er jeg ikke nervøs før noen kamper jeg spiller. Fact og Riddle er to lag som har vist mye bra, men også mye dårlig. Gjør vi det vi skal ser jeg ikke noe i veien for at vi kommer oss til sluttspillet.

LES OGSÅ: – Planen om å spille som underdogs fungerte akkurat som den skulle

«Yupwulf» og Riddle tenker bare på å vinne Telialigaen.
Fact Revolution

I den andre leiren har Andreas «Yupwulf» Brustad sagt at Riddle bare tenker på én ting, og det er å gå hele veien og vinne Telialigaen til slutt. Men de vet at de må gjøre en jobb før det.

SISTE TO FOR RIDDLE

Vis mer

22. mars: Riddle - Celestial Gaming
29. mars: Nordavind - Riddle

Les også
Norsemen Hkraft klinte til med sesongens beste PUBG-runde – tok ledelsen i Telialigaen

– Vi forventet å være i toppen, men vi har tapt en del poeng jeg ikke trodde vi kom til å tape, spesielt mot Domino. Stemningen i laget er bra, og vi er sikre på oss selv. Jeg har ingen spesielle tanker rundt de siste kampene, men vi trenger vel én seier for å sikre sluttspillet, så satser på at det skjer på søndag. Målet vårt er å vinne hele Telialigaen, så det er det vi øver til og sikter mot, sier han.

LES MER: – Fact vant den første kampen helt fortjent

Viking tror på spenning

«Koolberg» vil skape spenning
Sindre Stien/Good Game

Håkon «KOOLBERG» Solberg og hans Viking har blitt bedre kjent som «V1k1ng» denne sesongen på grunn av alle uavgjort-kampene. Viking er fortsatt det eneste ubeseirede laget i Telialigaen, med sine tre seire og fire uavgjort. Søndag kveld venter Domino med tre seire, tre uavgjort og ett tap. Uavgjort står for tur, skal vi tro «KOOLBERG».

SISTE TO FOR VIKING

Vis mer

22. mars: Viking - Domino (Hovedkamp)
29. mars: GamerGrotta - Viking

– Vi ser frem til å ta en rolig 1-1 mot Domino på søndag. Det kommer til å skape maksimalt med spenning til siste runde. Vi er ikke bekymret for sluttspillplassen før denne runden. 1-1 søndag og 2-0-seier mot GamerGrotta sikrer oss plassen, sier han.

LES OGSÅ: – Dagens Viking er bedre enn dagens Nordavind

Sesongens overraskelse

I Domino-leiren er de optimistiske om egne muligheter. Faktisk såpass mye at de føler de skulle vært klare alt, men at et par av resultatene gikk i mot dem. Nå vil det bli en skuffelse å ikke klare sluttspill, skal vi tro Charlotte «Charry» Helgesen.

– Sesongen for oss i år har vært ganske grei. Vi er litt skuffet over et par resultater, synes vi skulle fått seier i et par av kampene hvor det ble uavgjort. Det ville gjort at vi lå bedre an enn det vi gjør nå. Flere av oss er nye i ligaen, og mangler erfaring, så vi er ikke veldig misfornøyd sånn sett. Det vil bli skuffende om vi ikke skulle klare å få en plass i sluttspillet, før hun legger til.

SISTE TO FOR DOMINO

Vis mer

22. mars: Viking - Domino (Hovedkamp)
29. mars: Domino - Vanir

– Viking er et veldig bra lag, jeg tror det blir to jevne kamper, og at vi kan snappe et poeng fra dem. Vanir er også et bra lag, tror det blir jevnt her også og håper at det går vår vei.

LES MER: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

Fact med lettest program på papiret

Fact Revolution spilte finale sist sesong er i trøbbel for øyeblikket med tanke på sluttspillplass, men alt er i egne hender, og på papiret skal de ha enklest kampprogram. Vil det være nok for fjorårets finalist? Ja, om vi skal tro Adrian «Dipzey» Kjellesvik.

SISTE TO FOR FACT

Vis mer

22. mars: Fact - Vanir
29. mars: Fact - Celestial Gaming

– Kampene mot Domino var litt uheldig, vi hadde veldig troen på seier mot dem for å sikre oss en plass i sluttspillet. Stemninga i laget er enda på topp, og vi vet at vi kan slå alle motstandere med vårt lag. Vi satser på at Viking slår Domino, noe som er 99 prosent sikkert. Dermed blir det lettere for oss å komme inn i topp fire, sier han.

«Dipzey» lover å gi bort en pakke med dopapir til laget som slår dem den siste uken av grunnspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Kampene mot Vanir og Celestial, for å si det sånn, om vi ikke vinner begge kampene så skal jeg gi begge lag en pakke med dopapir, for det vil de ha fortjent.

LES OGSÅ: – Ryktet på gata er at «Dipzey» har begynt å få dårlige hofter

Simen Nygård, som er grunnlegger av Fact, er litt mer ydmyk foran den siste uken i grunnspillet.

– Jeg tror nok noen av spillerne begynner å kjenne litt på presset, men alt ligger fremdeles i våre egne hender. Klarer vi ikke vinne de resterende kampene så fortjener vi heller ikke en plass i sluttspillet, enkelt og greit, avslutter Nygård.

Siste fra forsiden