LANViRU$ i King of Nordic - Counter-Strike: GO

Ferskt lag får sin debut i King of Nordic

Spillerne i LANViRU$ har aldri representert Norge, men imponerte stort i kvalifiseringen.

Sondre «fibb0» Gjerde og LANViRU$ får endelig sjansen i King of Nordic.
Valve/Privat/Montasje Gamer.no

DISSE SPILLER FOR LANViRU$

Vis mer

Steffen «SLY» Amundsen
Mathias «mathio» Nornes
Markus «Martux» Søreng
Sondre «fibb0» Gjerde
Bjørnar «BFR» Røn

Det er straks helg og fredag. Det betyr igjen en ny episode av King of Nordic som er inne i sin ellevte sesong. Selv om nasjonaldagen som ble feiret i går, får ikke spillerne i LANViRU$ fri. De tok seg endelig til King of Nordic-sluttspillet etter tidligere å ha stanget flere ganger.

Laget har vært en aktiv deltaker i King of Nordic-kvalifiseringer. I en kvalifisering i April møtte laget flere kjente ansikt fra Telenorligaen. Den gang uttalte Christian «DreamcatchR» Paulsen følgende om kampen mot LANViRU$:

– Den hardeste kampen var definitivt den mot LANViRU$.

LANViRU$ åpner ballet mot Finland fredag. Kampen ser du på King of Nordics Twitch-kanal fredag fra 19:30 »

Imponerte stort og slo flere sterke lag i kvalifiseringen

For følgerne av Telenorligaens øverste divisjoner er ikke spillerne i LANViRU$ de mest kjente. Spillerne har figurert inn og ut av ulike lagoppstillinger og stiller i King of Nordic som et mikslag. Sondre «fibb0» Gjerde forteller litt om sine unge talenter.

Privat

– Det er første gang vi kommer oss igjennom en King of Nordic kvalifisering. Vi har byttet litt på lagoppstillingen etter å ha forsøkt et par ganger. Nå i skrivende stund er vi meg som taktisk leder og «AWPer». «SLY» er «rifler» og «secondary AWPer», et kommende stortalent med mye smarte trekk i runder og har en absurd treffsikkerhet. «Martux» er «rifler» og «lurker» hvor han på en eller annen måte alltid kommer seg bak motstanderen. «Mathio» er «support» og «rifler», en solid spiller med mange røykgranater på lager. Det siste tilskuddet i miksen er «BFR», enda et ungt talent med nerver av stål, forteller Gjerde før han fortsetter.

– Gjennonsnittsalderen ligger på 17-18år, altså et meget ungt lag hvor jeg som eldste mann på 22, må holde gjengen i sjakk. Vi kom sammen gjennom NPL, hvor ingen hadde møtt hverandre eller spilt med hverandre tidligere. Foreløpig er det ingen av oss som spiller i noe lag sammen, så dette er i starten bare et rent mikslag.

Søndagens kvalifisering ble som kjent en stor suksess for LANViRU$. De har tidligere deltatt i flere kvalifiseringer og følt de har vist potensiale. I semifinalen kunne ikke spillerne i nerds stå i veien for Gjerde og kompani. Henrik «neto» Kristengård, Håkon «hk0n» Kvande og Genesis «envi» Crisostomo blant annet, kunne ikke hindre at LANViRU$ til slutt vant kampen etter dobbel overtid, med sifrene 22-18. Gjerde forteller om en litt trøblete semifinale.

– Etter et par forsøk gjennom kvalifiseringen tidligere, hvor vi merket fort at dette var mulig å få til, gikk det denne gangen som planlagt. Vi måtte i tillegg spille opp semifinalen ettersom begge lag hadde meg spillere fra forrige ukes KoN lag som ikke møtte opp.

I finalen ble Datakrigerne som også hadde flere kjente ansikt fra King of Nordic og Telenorligaen nedsablet hele 16-4. Gjerde håper fredagens sluttspill blir like lett. På grunn av nasjonaldagen kommet tett opp mot ukens sluttspill, spør vi Gjerde om laget forbereder seg på samme måte som Håvard «jolietoG» Kristengård og Despacito gjorde i fjor.

– Ettersom flere på laget ikke er over den lovlige grensen for inntak ble det en vel rolig 17.mai på de, mens andre feiret som vanlig, forteller en humørfylt Gjerde.

Les også
Apeks inn på tabelltopp, men PUBG-kapteinen er enda ikke fornøyd

King of Nordic er ikke det eneste sluttspillet som er på trappene. Neste uke skal Telenorligaen avgjøres i Maihaugsalen på Lillehammer. Gjerde tror Kingpins endelig tar tittelen tilbake.

– Vinneren av sluttspillet er vanskelig å si, men jeg tror fort det blir Kingpins som henter hjem seieren. De virket mest solid før sluttspillet og jeg tror de fleste vet at de kan være ekstremt dødelige på en god dag, avslutter Gjerde.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 9. mars.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden