Anmeldelse

Fight Night 2004

Det store EA Sports-treet har fått en ny gren dette året. I Fight Night 2004 skal du kjempe din vei fra røykfylte klubber til Madison Square Garden for å banke Roy Jones Jr. og resten av bokseeliten.

Side 1
Side 2
Side 3

"I det blå hjørnet - fra West Ham, England med 41 seire, to tap og én uavgjort: Lennox 'Løven' Lewis! Og i det røde hjørnet med 23 seire, alle på knockout, og fem tap: PeeJay 'Leiemorderen' Olsen!" Det klinger unektelig bedre når Big Tigger introduserer kveldens gladiatorer på ekte New York-vis. Fight Night 2004 er årets nye gren på EA Sports-stammen.

EA Sports trenger ikke noen stor presentasjon. Kort sagt har selskapet stått for det meste av det som kan karakteriseres som gode sportsspill det siste tiåret, med tunge serier som FIFA, NHL, NBA, Madden og Tiger Woods på CV-en. I Fight Night er det (som du sannsynligvis har gjettet) boksing som står på agendaen, der du fra å bokse i enkle klubblokaler kan kjempe din vei mot Roy Jones Jr., Lennox Lewis, Muhammed Ali og andre storheter innen boksesporten.

In the blue corner
Med mindre du har to kontrollere og menneskelig motstand ved siden av deg i sofaen, er det kun ett menyvalg som gjelder; karrieremodusen. I likhet med Tiger Woods-spillene, er det også i Fight Night et hav av muligheter når bokseren skal lages. Alt fra tykkelsen på lårene til avstanden mellom øyebrynet og øyet kan reguleres, og det er i stor grad mulig å lage en bokser som ligner mer eller mindre på en selv. Det var imponerende hvor like spillermodellene lignet originalene i Tiger Woods, men i Fight Night synes de å være enda nærmere originalene.

Når bokserens utseende er på plass, er det bokseegenskapene som skal justeres. En pott med poeng kan brukes på forskjellige egenskaper som styrke, utholdenhet, bevegelighet, hurtighet og noen få til. Før hver kamp blir det også tid til en tur i treningsrommet, og desto bedre man gjør det på trening, jo mer poeng får man til disposisjon. I alt er det fire treningsøvelser som gjentas i rekkefølge, og som gir poeng på forskjellige egenskaper. For eksempel kan du forbedre hurtighet og styrke ved å slå på sandsekken, mens bevegelighet og utholdenhet styrkes ved å slå på en kombinasjonsdukke.

I korte trekk foregår spillet på følgende måte: Først tilbys 3-4 motstandere som alle har en ranking fra 1-50, pluss en seiersbonus. En av motstanderne velges, og etter en sesjon i treningsstudioet er det duket for kamp. Prispengene kan brukes til å kjøpe oppgraderinger av både tøy, sko og hansker, men de kan også brukes til mer artige ting som innmarsjmusikk og -effekter, signaturslag og ny bikini til hun som følger deg inn i ringen. Dessverre har ikke shoppingen noen annen innvirkning enn rent utseendemessig, i motsetning til Tiger Woods-spillene der gode køller kan forbedre både presisjon og slaglengde og så videre.

Total Punch Control
Men det er i ringen man tilbringer mesteparten av tiden, og det er derfor gledelig å kunne meddele at Fight Night 2004 innfrir undertegnedes høye forventninger til EA Sports. Uten å overimponere er grafikken godt over par, med detaljerte utøvere og godt implementert kollisjonsdeteksjon - riktignok hender det det glipper litt grafisk når man segner om inntil tauene, men bevegelsene ser generel meget bra ut. Når utøverne har kommet seg inn i ringen, annonserer Big Tigger kveldens motstandere, og det er duket for noen minutter slåssing til en vinner er kronet; enten ved at tiden går ut og dommerne kårer en vinner, eller at en av utøverne går litt for hardt i bakken til at han klarer å reise seg opp igjen.

Det nyskapende med Fight Night 2004 er imidlertid selve hanskehåndteringen. I stedet for å hamre løs på A, B, X og Y-knappene brukes den høyre stikka til å styre hanskene! Dermed kan du utføre for eksempel et kjapt slag med høyrehånda ved bare å skyve stikka opp og til høyre, mens du for å få en venstre uppercut må skyve stikka ned og til venstre før du i en roterende bevegelse skyver den mot toppen. Som om ikke det var nok, må L1 holdes nede for å slå mot kroppen.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden