Final Fantasy I og II til PSP

De to første rollespillene i Final Fantasy-serien får snart nye versjoner for PSP.

For 20 år siden dukket rollespillet Final Fantasy opp, og ble ikke overraskende en kjempesuksess. Fra seriens spede begynnelse har den nå vokst seg til en av de største kolossene i spillindustrien, med millioner av tilhengere verden over. For å markere seriens jubileum, vil Square Enix snart lansere nyversjoner av de to første spillene.

Disse kommer til PSP, og får oppdatert grafikk, nye kameravinkler og nye filmsekvenser. Vi kan også se frem til å utforske nye grotter, men gameplayet og historien skal for det meste være trofast mot de kritikerroste originalversjonene.

Final Fantasy følger fire eventyrere, som får i oppdrag å bringe balansen tilbake til verden. Hver av dem har en magisk krystall, og sammen legger de ut på en episk reise for å få orden på sakene. Underveis finner de ut at et ondsinnet vesen forsøker å få makt over hele verden.

I etterfølgeren har en ond hersker tilkalt monstre fra en demonisk dimensjon for å ta over verden (hva er det med disse onde figurene og deres trang til å ta over verden?). Monstrenes angrep legger store områder øde og koster tusenvis av mennesker livet, og fire unge overlevende bestemmer seg for at nok er nok.

Nå har Square Enix kunngjort at nyversjonene av Final Fantasy I og II blir gitt ut i vesten. For øyeblikket har den japanske spillgiganten kun gitt ut amerikanske datoer (juni for eneren og juli for toeren), og selskapets europeiske gren er fortsatt usikre på om de vil gi ut spillene i vår del av verden, men kjenner vi dem rett, kommer nok spillene til Europa etter en stund.

Siste fra forsiden