Sluttspillet i Eserien

Finalelagene i Eserien er klare - Vålerenga møter Brann

Vålerenga kontrollerte mot Mjøndalen, mens det ble dramatikk da Brann slo Ranheim.

Ekspertene leter etter svakheter hos et Vålerenga-lag som har vist styrke hele veien.
Sindre Stien

Sluttspillet i Eserien spilles under Oslo E-sportfestival. Vålerenga tok seg videre fra kvartfinalene etter en knepen 2-1 seier over Sarpsborg 08, i en kamp hvor Vålerenga mente de fortjente flere mål. I semifinalen møtte Vålerenga Mjøndalen, som slo ut Sandnes Ulf i sin kvartfinale. Etter en litt treg start, vant Vålerenga 4-0. Brann dominerte i sin kvartfinale mot Start og vant 8-1. I semifinalekampen mellom Ranheim og Brann ble det høydramatisk helt til siste spilleminutt, men Brann tok til slutt seieren 6-4.

Se finalen mellom Vålerenga og Brann på Dplay »

Arkan dominerte semien. – Vi er i flyt nå

Myhrhaug Kristiansen (t.v.) og Resul diskuterer taktikk underveis i kampen mot Mjøndalen.
Sindre Stien

På leting etter svakheter hos Vålerenga stiller ekspertene spørsmål til om en skulderplage hos Resul og en mild hoste hos Magnus Myhrhaug Kristiansen kan bli avgjørende.

– Skulderen min har plaget med veldig de siste par dagene, men når kampene startet i dag følte jeg meg mye bedre. I semifinalen dominerte jeg. Jeg tror kanskje ikke jeg har spilt så bra før. Tre skudd i stengene før den endelig går inn, jeg er veldig fornøyd med hva jeg klarer å gjøre, forteller Resul etter møtet med Mjøndalen.

Vålerenga har hele veien snakket om å spille sitt spill, og det er ingen endringer i kampplanen før finalen.

– Nøkkelen til suksess i finalen blir å ikke tenke for mye på hvem vi møter, og heller tenke mest mulig på oss selv og vårt eget spill. Vi må bare fortsette å spille som vi har gjort, vi er i flyt nå, særlig Arkan, forteller Magnus Myhrhaug Kristiansen.

VÅR SPÅDOM: Eserien står mellom Brann, Start og Vålerenga

– Jeg har aldri opplevd noe sånn før

Anders Rasmussen og Erland Lie Bjørneberg
Sindre Stien

Etter den dramatiske semifinalen mellom Brann og Ranheim var det mye kok i salen. Kampen endte 6-4 i favør Brann. Anders Rasmussen fortale hvordan han opplevde det:

– Det føles vanvittig bra å være finalen etter dette. Jeg går jo opp i en 3-0 ledelsen, tror jeg i hvert fall, men plutselig funker ikke spillet lenger, sa Rasmussen, som fortsatt var litt irritert.

Erland Lie Bjørneberg fikk den tøffe oppgaven å holde på 3-1 ledelsen Rasmussen ga han i første kampen, og unggutten klarte det etter en flott oppvisning mot Ranheims Sondre Voktor. Bjørneberg hysjet, noe ukarakteristisk, ved en anledning på Ranheim-spilleren, noe som var med på å vise hvor mye kampen betydde for han.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Det var deilig følelse å avgjøre kampen, helt sykt egentlig. Jeg har aldri opplevd noe sånn før. Det var rett og slett nydelig, forteller Bjørneberg entusiastisk.

Siste fra forsiden