Mørk action fra Tecmo Koei

Fint tårn

I Quantum Theory får vi besøke en postapokalyptisk verden i stadig endring.

Mange spill forteller oss at menneskeheten før eller senere kommer til å utløse en katastrofe som ødelegger verden, og overlater de få gjenlevende til å bekjempe de herskende mutantene/romvesenene/robotene/kongepudlene.

Sid hater sommerfugler

Disse spillene tar gjerne form av actionspill i første- eller tredjeperson, og japanske Tecmo Koei har nå avslørt litt mer om sitt bidrag til sjangeren: Quantum Theory. Opprinnelig ble spillet offentliggjort på årets Tokyo Game Show, men da skulle det bare slippes på PlayStation 3. Siste nytt er at spillet også kommer på Xbox 360, og begge versjonen slippes i Europa en gang i løpet av våren.

I Quantum Theory påtar vi oss rollen som Sid, en vandringsmann som finner et tårn midt i en ødelagt by. Lokalbefolkningen forklarer at ingen vet hvor tårnet kom fra eller hvem som bygde det.

Et svart stoff har begynt å ese ut av tårnet, og sammen med stoffet dukker det opp merkelige monstre. Når han forsøker å stige inn i bygget møter Sid ei underlig jente som kaller seg Filena. Sammen forsøker de å bestige tårnet og finne ut hva det er, og hvordan stoffet kan stoppes.

Som i Gears of War ser du handlingen over skuldrene til Sid og gjemmer deg bak ting for å skyte på fienden. Det spesielle med Quantum Theory er at miljøene skal være i stadig endring, så et trygt skjulested kan forsvinne. Tårnet er nemlig «levende» og endrer seg stadig mens du prøver å klatre opp.

Samarbeidet mellom Sid og Filena skal også være viktig. Filena styres av computeren, og enkelte hindringer kan bare overkommes ved å jobbe effektivt med henne.

Bortsett fra enspillerdelen loves det også fire flerspillermoduser hvor du kan spille med eller mot andre over nettet. Det nevnes ikke om en av disse er en samarbeidsmodus hvor to personer kan kjempe seg gjennom historien, men tatt i betraktning mekanismen mellom Sid og Filena virker dette som en mulig modus.

Siste fra forsiden