Fire millioner Wii i 2006

Er du redd for ikke å få Wii ved lansering? Nintendo har kunngjort at de vil sende ut fire millioner konsoller før nyttår, så det går forhåpentligvis bra.

Lange køer og utsolgte butikker er nok ikke til å unngå når Nintendo lanserer Wii 8. desember i år, men forhåpentligvis går Wii-lanseringen glattere for kjøpekåte gamere enn forårets Xbox 360-lansering gjorde. Microsoft hadde som kjent store problemer med å dekke etterspørselen etter Xbox 360 i fjor, og svært mange gamere måtte slukøret dra hjem uten ny konsoll.

Om det samme skjer med Nintendo vet vi ikke, men nå har de kunngjort at de planlegger å sende ut hele fire millioner Wii-pakker før året er omme. Den største andelen konsoller er det amerikanerne som får, og på deres side av dammen lanseres Wii allerede 19. november.

På tross av det store antallet konsoller på markedet, advarer Nintendo of America-sjef Reggie Fils-Aime amerikanske gamere om å vente for lenge med å skaffe seg Wii. Han hevder at de får hard konkurranse fra mennesker som ikke regnes for gamere, og at disse utgjør en stor andel av de som allerede har forhåndsbestilt Wii.

Nintendo kommer til å gjøre det de kan for å sikre at vi får en stadig strøm av nye Wii-konsoller inn på markedet, slik at butikker som blir utsolgt raskt skal få nye konsoller å selge. Dermed virker det ikke usannsynlig at mange gamere kan glede seg over å finne en Wii under juletreet i år.

Siste fra forsiden