Fjernet regel om én lesbisk, bifil eller transkvinne per lag

League of Legends-turnering snudde etter krass kritikk.

Leona fra League of Legends er så vidt vi vet verken homofi, heterofil, bifil eller en transperson, men hvem bryr seg?
Riot Games

OPPDATERING (11:43): Garena eSports melder onsdag om at de har fjernet regelen som begrenset antallet lesbiske, bifile og transkvinner i turneringen The Iron Solari League. Kvinneturneringen i spillet League of Legends har nå ingen slike krav, og alle som selvidentifiserer seg som kvinner kan delta.

– Vi beklager at vi støtet LGBT- og spill-miljøet, lyder det fra organisasjonen.

Opprinnelig sak følger.

Den filippinske e-sportorganisasjonen Garena eSports har opprettet en regel som setter begrensninger på hvor mange transpersoner, bifile eller homofile som kan delta per lag i en League of Legends-turnering. Faktisk er det kun én person per lag som slipper gjennom det strenge nåløyet i kvinneturneringen The Iron Solari.

Hvorfor, spør du kanskje?

Akkurat hvorfor personene ikke får delta er litt uklart.

– Vi ønsker alltid å sikre at vi har inkluderende omgivelser der ingen føler seg utelatt, omgivelser som alle kan nyte. Derfor mener vi at det er riktig å åpne for at flere kan være med, og som mange av våre kvinnelag har fortalt er lesbiske, «gay» og transkvinner deres venner også, står det i uttalelsen(i Filippinene brukes «gay» ofte som en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, journ.anm).

– Samtidig, i alle konkurranser, tar vi et rettferdig nivå mellom spillerne svært alvorlig. Og det har vært innspill fra andre deltagere som mener at lesbiske, «gay» og transkvinner kan ha en urettferdig fordel.

Dette er grunnlaget for den oppsiktsvekkende regelen. Om du var usikker på detaljene er det for øvrig heller ikke lov til å bytte ut denne ene personen med en annen person som også oppfyller kravene. Skulle man bryte regelen i løpet av turneringsdagen, vanker det bannlysning fra alle Garena-organiserte arrangement i ett år.

League of Legends er et av verdens mest populære spill, og hadde 67 millioner månedlige spillere da manntallet ble redegjort i begynnelsen av 2014.

Riot Games: – Alle er velkomne

Riot Games virker ikke kjempefornøyde med partnerorganisasjonen Garena eSports.

Siden League of Legends-utvikler Riot Games faktisk er en offisiell partner med Garena eSports når det gjelder League of Legends-arrangement i regionen, følte nok selskapet for å rydde opp litt i situasjonen. I går tok de til Twitter for å klargjøre sitt syn på saken.

– Spillere som er lesbiske, homofile, bifile og transpersoner er velkommen i offisielle League of Legends-turneringer. Vi jobber med partnere for å sikre enhet med våre verdier i alle regioner, lød meldingen.

Les også
Dette skal bli Norges første videregående skole med e-sport på timeplanen

Om selskapet vil gjøre noe mer ut av saken vet vi ikke ennå.

Filippinene regnes som regel ikke som et veldig konservativt land når det gjelder homofili og transpersoner. For kvinner skal det være litt vanskeligere enn for menn, men i all hovedsak virker kulturen å i det minste tolerere personer som ikke kan plasseres i heterobåsen.

Det populære spillet har vært i slikt søkelys før.
Iransk League of Legends-turnering bannluste kvinnelige helter »

Siste fra forsiden