OnLive får konkurranse

Fjernspilling

Bransjeveteran har demonstrert første versjon av Gaikai.

Tidligere i år skapte OnLive-tjenesten furore som et mulig, fremtidig alternativ til måten vi spiller. Tanken er at spill skal streames fra datamaskiner hos operatøren og rett inn i hjemmet ditt. Dette betyr at du ikke har en fysisk utgave av spillet, og heller ikke trenger maskinvaren til å kjøre det siden det streames fra et annet sted.

Bransjeveteran David Perry har snakket om et lignende konsept en stund, og nå har han for første gang vist det til offentligheten. Prosjektet har vært under utvikling i et år, og har tidligere blitt demonstrert for andre bransjefolk.

Programmet har fått navnet Gaikai, og på Perrys blogg kan du nå se en demonstrasjon av programmet. Som OnLive spiller du over nettet på en annen datamaskin enn din egen, og Perry hevder man bare trenger en tilkobling på rundt 1 MB i sekundet. Han hevder også dette kan justeres etter hva programmet krever og hva slags oppkobling og maskinvare du har.

Gaikai kjører ifølge Perry på en helt vanlig versjon av Windows Vista med de seneste utgavene av Firefox og Flash installert. Du trenger visstnok ikke å laste ned noen andre programmer, og Perry sier planen er å støtte både PC med Windows eller Linux og Mac.

Selve demonstrasjonen viser spill som Mario Kart 64, World of Warcraft og Spore som spilles med tilsynelatende liten forsinkelse. Perry viser også at man kan kjøre annen programvare enn spill gjennom Gaikai, og gir en rask demonstrasjon av Photoshop.

Selv om Gaikai virker som en naturlig konkurrent til OnLive hevder Perry at hans forretningsmodell er helt forskjellig fra andre, lignende tjenester. I et intervju med Gamespot forklarer han at OnLive kjøper lisenser fra spillutgivere, mens Gaikai leier ut sine tjenester til utgiveren slik at de kan legge opp spille sine på en Gaikai-server. Perry mener OnLive konkurrerer direkte med konsoller, mens hans eget prosjekt gir konsollprodusentene en alternativ distribusjonskanal.

Gaikai skal snart være klart for en lukket beatatest, og tjenesten skal testes i California først. I den åpne betaen skal Gaikai testes over hele USA. Det er foreløpig ikke kunngjort om det foreligger noen planer om en Europa-lansering.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden