Flere faller fra

Flere faller fra

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Det er knapt en måned siden spillbransjen ble sjokkert av et voldsomt rabalder hos utvikleren Infinity Ward: De to utviklerne og grunnleggerne Jason West og Vince Zampella ble nemlig plutselig oppsagt, tilsynelatende uten noen årsak.

Etter hvert kom det fram at de to hadde protestert og dermed fått sparken, fordi utgiver av det Infinity Ward-produserte Modern Warfare 2, Activision, nektet å utbetale såkalte royalties av salget. Så lyder i hvert fall summen av antagelser rundt om kring, nøyaktig hva som har skjedd vet vi ennå ikke. Og nå helles ytterligere mer bensin på bålet, nok en gang forlater nøkkelpersoner studioet.

Det er Todd Alderman og Francesco Gigliotti som nå forlater Infinity Wards rekker. Alderman var hovedmannen bak MW2s flerspiller, og bidro også vesentlig til spillets historie. Gigliotti var Infinity Wards sjefsprogrammer. Begge kan altså sies å ha vært nøkkelpersoner, forøvrig også med svært lang erfaring hos utvikleren.

De to har altså sagt opp, i motsetning til West og Zampella som ble sparket. Det kan altså virke som Activisons (angivelige) strategi om å holde lønnsslippen som gissel har mistet sin effekt. Man kan bare spekulere i hvorfor Activison tilsynelatende lar stjerneutvikleren Infinity Ward frafalle, trist er det i hvert fall.

Les også: Smakebit av Skate 3 neste uke

Les også: Sam Fisher infiltrerer PS3?

Les også: Anmeldelse: Just Cause 2

Kommentarer (18)

Forsiden akkurat nå

Til toppen