Flerspiller for Richard Burns Rally

Det var mange som ergret seg over de mangelfulle flerspillermulighetene i Richard Burns Rally, men i stedet for å klage valgte folkene bak RBRnet å ta saken i egne hender.

Richard Burns Rally er på mange måter et suverent spill, og førstevalget for simulatorfrelste rallytilhengere på PC. Det er imidlertid ett aspekt hvor Warthog sitt fenomenale rallyspill har måttet finne seg i å få kraftig kritikk for; flerspillerkomponenten. Butikkversjonen av spillet er begrenset til turbasert flerspiller på samme datamaskin, og selv om det kan være underholdende til tider, er det langt fra nok.

Heldigvis var det noen som valgte å ta saken i sine egne hender, og kort etter spillets utgivelse kom det en uoffisiell modifikasjon som tillot flerspiller over nettet. Offisielt støttes ikke denne typen modifikasjoner av utgiveren (SCi), men i en samtale med en talsmann for SCi etter et pressemøte i Stockholm i fjor høst, kom det fram at de var svært imponert over hva spillmiljøet klarte å få til, og han trakk selv frem flerspillermodifikasjonen som et eksempel på hvor ressursfulle spillerne var.

Nå er versjon to av RBRnet lansert. Denne modifikasjonen tillater flerspiller for opp til tolv spillere samtidig, og versjon to kommer med en rekke nye muligheter og forbedringer siden tidligere versjoner. Det er fremdeles en del funksjoner som bør testes mer, og RBRnet er fortsatt et uoffisielt produkt, så det kan ikke utelukkes at det finnes problemer med denne versjonen, men de som har testet den ser ut til å være svært fornøyde. Det fortelles forøvrig også at det arbeides med en dedikert server for spillet.

RBRnet v.2.0 er på cirka to MB, og du finner den her:

Siste fra forsiden