Anmeldelse

Flight Simulator 2004

Monopol er noe Microsoft finner seg godt til rette med. Og på samme tid som krigen om operativsystemene raser i mediene, er det få som vier særlig stor oppmerksomhet til selskapets velkjente flysimulator.

Side 1
Side 2
Side 3

Når det gjelder denne høytflyvende sjangeren, er Microsoft selve Monopol-mannen, og det med alt som er av gater, hoteller og små kanoner av jern som sanker inn en hundrelapp når den passerer start. Flight Simulator-serien ser en ny begynnelse med jevne intervaller, og i 2004-versjonen har utviklerne valgt å ta en spasertur ned nostalgiens støvete landevei, med undertittelen "A Century of Flight". Her vil du få oppleve brødrene Wrights første flytur, og Charles Lindbergs legendariske ferd over det store havet. Det er Microsoft Flight Simulator 2004, og det er større, villere og mer realistisk enn aldri før.

Ikke for alle
Men mer realisme er ikke nødvendigvis positivt for dem som håper på å bryte seg inn i serien. Flight Simulator er som kjent det nærmeste du kommer en virkelig treningsimulator på det private markedet. Utviklingsteamet har lagt et umenneskelig antall timer i å få det til å føles som om du flyr på ordentlig, og stort sett alt du finner i en Boeing 737 i virkeligheten, finner du i Flight Simulator. Her finner du intrikate navigasjonssystemer (VOR, ILS, GPS - alt er her), i tillegg til en hel flåte av fly som oppfører seg nesten irriterende ekte. Det hele munner ut i at hvis du ikke har vært tilhenger av serien før, er det ingen grunn til å prøve seg nå. For hver utgave Microsoft lanserer, stiger vanskelighetsgraden proporsjonalt med mengden av innhold. Er du derimot en av dem som foretrekker å fly i fem timer mellom Kairo og Oslo, bare for å oppleve det skiftende været og mestre den vanskelige landingen, da er 2004-utgaven et selvfølgelig kjøp. Selv om det egentlig ikke er så mye nytt å skryte av, blir alle de relativt revolusjonerende funksjonene som ble introdusert i forrige versjon, tatt til nye høyder i A Century of Flight.

Microsoft feirer nemlig 100-årsjubileet til motorisert flyvning med fest og moro. Og på den måten er Flight Simulator mer lærerikt enn aldri før, denne gang med en rekke historiske artikler skrevet av flyeksperter. Dette er virkelig en flyentusiasts våte drøm, og du kan bruke flere timer bare på å tråkke gjennom milevis med materiale. I tillegg til alle disse historiske tekstene, introduserer A Century of Flight noe som kalles "The Learning Center" - eller læringssenteret. Dette er rett og slett en eneste stor manual for simulatoren, hvor du enkelt kan lese deg til absolutt alt som har noe med den å gjøre. Det hele henger sammen gjennom et enkelt og grafisk grensesnitt, som kan se ut som en nettside. Du kan bla frem og tilbake, og klikke deg inn på relevante emner. Her finner en alt en burde vite om hvordan du skal beherske Flight Simulator, i tillegg til en mengde annen, kanskje noe mer irrelevant informasjon.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden