Anmeldelse

Flight Simulator 2004

Monopol er noe Microsoft finner seg godt til rette med. Og på samme tid som krigen om operativsystemene raser i mediene, er det få som vier særlig stor oppmerksomhet til selskapets velkjente flysimulator.

Side 1
Side 2
Side 3

Gledelig mørke skyer
Det er som kjent en rekke forskjellige synsvinkler tilgjengelig. "Virtual cockpit"-konseptet ble introdusert for en stund siden i Flight Simulator, og lar brukeren se rundt i cockpiten i ekte 3D. Det som derimot er nytt denne gangen, er muligheten du har til å være interaktiv med knappene i 3D-modus. Du kan nå se deg fritt rundt i cockpiten, samtidig som du opererer alle knappene og duppedittene, noe som øker realismen betraktelig. Grafikken er naturligvis forbedret, og Flight Simulator ser stadig mer imponerende ut for hver utgave som lanseres. Alt skinner og ser pent ut, solnedgangen er et syn i seg selv, og teksturene på bakken er igjen forbedret. De fleste vil nok ikke se noe spesielt annerledes, men faktumet er likevel at Flight Simulator i dag bare blir mer og mer grafisk realistisk. Likevel er det ikke banebrytende, og flyr du for nærme bakken vil teksturene smøre seg utover til det ugjenkjennelige. Men A Century of Flight sporter en respektabel synsvidde, og landskapet er langt mer topografisk variert enn i forrige utgave.

Været spiller klart inn på den grafiske opplevelsen. Her har Flight Simulator fått et kraftig opprykk, og himmelen har potensiale til å se stadig penere, og mer truende ut. Denne gangen er det også dynamisk, hvilket betyr at det kan forandre seg underveis i flyturen. En solfylt dag kan plutselig utvikle seg til den verste stormen noensinne. Regnet plasker mot vinduet, i det du suser gjennom volumetriske skyer som strekker seg høyt opp. Du kan selv velge hvor radikalt været skal forandre seg, og du kan også velge mellom en rekke ulike værtemplater. Eksempelvis kan du velge at det skal være snøstorm, eller bare "snow wonderland" som A Century of Flight kaller det. Simulatoren kan også laste inn værdata fra Internett, som baserer seg på hvordan det er i virkeligheten. Dette oppdaterer seg hvert kvarter, helt av seg selv, uansett hvor du flyr i verden.

Konklusjon
Flight Simulator er og blir produkt nummer én for alle flyentusiaster. Det er ingen over, og egentlig ingen ved siden heller. Men det er ikke for alle, og er reservert folk som liker den tekniske utfordringen ved å fly. Her har du ingen bomber eller raketter, og heller ingen arkade-følelse. Det byr på multiplayer, og selv om den har muligheter og er enkel å bruke, er ikke Flight Simulator særlig underholdende sammen med andre. A Century of Flight er en god videreføring av serien, men byr ikke på like mange nyvinninger som i forrige utgave. Det hele føles likevel mer raffinert, og selv om systemkravene har steget, virker det mer teknisk stabilt og solid. Det historiske aspektet er også en interessant vri på det hele, men er ikke særlig markant i spillets egentlige sammenheng. Mengden av informasjon du finner i læringssenteret er en uvurderlig ressurs for de fleste, og og kan være en svært lærerik opplevelse. Dette er Flight Simulator slik vi kjenner det. Det er ikke sjokkerende mye bedre enn før, men forandringene vil nok fryde de mange entusiastene der ute.

Side 1
Side 2
Side 3
PC

Les også

Siste fra forsiden