FN lanserer gratis spill

FN har lansert et spill der målet er å hjelpe den sultende befolkningen på den oppdiktede øya Sheylan.

FN har nå lansert Food Force, et gratisspill der du får et lite innblikk i oppgavene til Verdens Matvareprogram (WFP), som i fjor alene leverte mat til over 100 millioner sultende mennesker. Spillet er beregnet på barn og unge i vår del av verden, hvor det store flertallet slipper å bekymre seg over matmangelen som truer over 852 millioner mennesker på verdensbasis.

Som en del av Verdens Matvareprogram har du og gruppen din blitt sendt til Sheylan, ei øy i det Indiske hav som har blitt ødelagt av krig og tørke. Gjennom seks ulike oppdrag må du lede arbeidet for å redde lokalbefolkningen og gjenoppbygge øyas økonomi. I det første oppdraget må du rekognosere landskapet og finne sultende ved hjelp av helikopter.

Deretter må du utvikle en god og velbalansert diett for folkene på øya, før du kan distribuere matrasjoner, først ved hjelp av fly, og siden ved hjelp av billigere (men også farligere) ruter. Til slutt må du sørge for å distribuere ressurser slik at øyas innbyggere kan gjenoppbygge landet sitt.

Installasjonsfilen til Food Force er på 227 MB, og du finner den på spillets offisielle nettsted (følg lenken nederst på siden). Spillet er tilgjengelig for PC og Mac.

Siste fra forsiden