IEM Katowice 2018 - Counter-Strike: GO

Fnatic sjokkerte FaZe i IEM Katowice

Det svenske laget vant sin første store turnering på to år.

Helena Kristiansson/ESL

I uken som har gått har det vært storturnering i IEM Katowice. FaZe med norske Håvard «rain» Nygaard har som vanlig deltatt, og kom seg hele veien til finalen uten nevneverdige problemer.

I finalen møtte de Fnatic, som har vært en såret storklubb i lang tid, men hadde kjempet seg hele veien til finale med imponerende resultater.

Uventet finalemotstander

DISSE SPILLER FOR FAZE CLAN

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Finn «karrigan» Andersen
Nikola «NiKo» Kovač
Ladislav «GuardiaN» Kovács
Olof «olofmeister» Kajbjer

FaZe tok umiddelbart ledelsen etter første kart, og det så ut til at det skulle gå mot en enkel seier i best av fem-finalen. Fnatic reiste seg imidlertid på andre kart, og tok seieren etter dobbel overtid. På tredje kart Overpass møtte FaZe aldri opp, selv om Ladislav «Guardian» Kovács vant en uvirkelig en mot fem-situasjon tidlig i oppgjøret.

På det fjerde kartet, Mirage, gikk FaZe ut av startblokkene hardt, og tok en solid ledelse etter første omgang. Svenskene kjempet hardt tilbake, men FaZe tok seieren til slutt.

Train måtte til for å avgjøre det hele, og der skulle 30 runder spilles. Overtid måtte til, og Fnatic trakk til slutt det lengste strået etter fantastisk spill av Robin «flusha» Rönnquist.

Siste fra forsiden