ESL One / Counter-Strike: Global Offensive

Fnatic vant ESL One etter en dramatisk finale

Over én million seere fulgte det elleville oppgjøret mellom to svenske lag.

Adela Sznajder/ESL

Dette er Fnatic

Vis mer

Olof «olofmeister» Kajbjer
Robin «flusha» Rönnquist
Freddy «KRIMZ» Johansson
Jesper «JW» Wecksell
Markus «pronax» Wallsten

Forhåndsfavoritten Fnatic trakk det lengste strået etter en dramatisk avslutning på ESL One Katowice søndag formiddag.

Svenskene har vist strålende form helt siden september i fjor, og ingen lag har så langt klart å ta fra dem tittelen som verdens beste Counter-Strike: Global Offensive-lag. På veien til finalen hadde ikke Fnatic tapt et eneste kart, og vant også enkelt mot hjemmefavoritten Virtus.Pro i semifinalen.

Dette er Ninjas in Pyjamas

Vis mer

Cristopher «GeT_RiGhT» Alesund
Adam «friberg» Friberg
Patrik «f0rest» Lindberg
Richard «Xizt» Landström
Aleksi «allu» Jalli

På motsatt side stod naturligvis Ninjas in Pyjamas, som har vært med i alle fem finaler i storturneringene sponset av Valve. Nyervervelsen «allu» imponerte stort i finalen, og stod til slutt som den spilleren med best statistikk sammen med Fnatics «olofmeister». Ninjaene kom seg til finalen ved å slå regjerende mester EnVyUs overbevisende 2-0 i semifinalen. Laget som er kjent for å alltid levere når det gjelder som mest skuffet heller ikke denne gangen.

En legendarisk kamp

Opptak fra Dust2.

Den helsvenske finalen hadde store forventninger knyttet til seg, og innfridde til de grader. Kartene som ble spilt var Dust2, Cache og Inferno. Ninjas in Pyjamas valgte Dust2 som sitt kart, siden de hadde imponert mot flere lag på dette tidligere i turneringen. Dust2 ble en jevn affære, men Fnatic klarte til slutt å karre til seg seieren 16-14 i siste og avgjørende runde. Det var enormt mange ville runder, der spillere overlevde mange en-mot-flere-situasjoner.

Opptak fra Cache.

Kart nummer to var Cache, som Fnatic valgte. Et merkelig valg av Fnatic, siden NiP hadde knust EnVyUs dagen før på dette kartet, med en terroristside som det luktet krutt av. NiP valgte også denne gangen noe overraskende den svakere terroristsiden, akkurat som de gjorde mot franskmennene, og klarte imponerende nok å ta 7 runder i første omgang. Når lagene byttet side, var det egentlig aldri noen tvil om hvem som skulle vinne. NiP vant enkelt kart nummer to 16-10.

Opptak fra Inferno.

Til slutt var det klart for tredje og siste kart i Katowice; Inferno, hjemmebanen til Fnatic. Også på dette kartet startet NiP på terroristsiden, og slet med å få noe som helst ut av det i hele førsteomgang. Fnatic hadde full kontroll som antiterrorister, og ved halvspilt stod det 11-4. Da andre omgang startet, var NiP nødt til å vinne pistolrunden for å komme seg tilbake, men dette skjedde altså ikke. Fnatic ledet 14-4, og NiP måtte fokusere en runde av gangen for å i det hele tatt kunne ha et håp.

Alt så håpløst ut, men i kjent NiP-stil klarte svenskene å kjempe seg sterkt tilbake og plukket opp de fire neste rundene. Så kom tilbakefallet, Fnatic kjempet til seg enda en runde og trengte nå bare en runde for å vinne hele turneringen. Det utrolig sterke comebacket NiP var i ferd med å gjøre holdt på å falle i grus. Men så snudde alt på en femøring, og stillingen var plutselig 15-13 til Fnatic. I runden der forhåndsfavoritten avgjorde stod Xizt og desarmerte bomben da den eksploderte med litt over to sekunder igjen.

Dermed ble det Fnatic som vant, og ble det første laget som har vunnet to turneringer i regi av Valve. Neste store ESL-turnering foregår i Köln.

Les også
– Vi har ikke råd til å tape

Over én million seere så kampen gjennom spillklienten eller Twitch. Det er ny rekord for Counter-Strike: Global Offensive.

Siste fra forsiden