Grin-folk med nytt studio

Fokus på gamledager

Utviklere fra det nedlagte selskapet skal lage retroinspirerte spill.

For et halvt år siden måtte den svenske utvikleren Grin legge opp. Da hadde det allerede gått rykter en stund om problemer hos studioet. Noen av folkene fra Grin slo seg sammen for å danne Outbreak Studios, og nå har en annen gjeng med overlevende også grunnlagt et studio.

Ah, gamledager i ny innpakning.

Studioet er Might and Delight. Grunnlegerne hevder å ha en forkjærlighet for retrospill, og skal også ha vært ansvarlige for Bionic Commando: Rearmed fra 2008. Dette var en ny utgave av Capcoms 80-talls klassiker Bionic Commando og søsterspillet til Grins andre prosjekt basert på samme serie.

Might and Delight skal fortsette å jobbe med moderne utgaver av gamle klassikere, men har foreløpig ikke startet på noe prosjekt. Håpet er at en eller annen utgiver er interessert i å samarbeide om å lage moderne utgaver av deres gamle perler.

Retrospill er i vinden for tiden, så det burde være gode muligheter for Might and Delight å få noe å jobbe med. Andre utviklere har sluppet eller jobber med nye utgaver av blant annet Bonk, Rocket Knight, Green Beret, A Boy and His Blob og Spelunker. I tillegg har du retroinspirerte greier som Spelunky.

Siste fra forsiden