Nordic Championship - League of Legends

Følg Nordavind og Celestial i Nordic Championship

To norske lag deltar i den nordiske turneringen - vinneren får plass i European Masters og 100 000 svenske kroner.

Celestial vant vårsesongen av Telialigaen. Nå skal de og finalemotstander Nordavind ut mot resten av norden.
Sindre Stien/Good Game

DETTE ER NORDIC CHAMPIONSHIP

Vis mer

Nordisk turnering med gruppespill og sluttspill. Premiepott på 200 000 svenske kroner, hvor halvparten går til vinneren. Turneringen avsluttes i en best av fem-finale 25. august.

Lagene som er med:

Nordavind
Celestial
Falkn
The Final Tribe
Flames Academy
Ventus Esports
Neon Esports
MJ Esports
Frost
Dusty

Tirsdag 16. juli går startskuddet for Nordic Championship, en nordisk turnering som spilles over ni runder, før det hele avsluttes med et sluttspill siste helgen i august. De ti lagene som deltar i ligaen har kvalifisert seg gjennom hvert lands respektive turneringer, og fra den norske delen klarte Nordavind og Celestial, Telialigaen-finalistene de to siste sesongene, å sikre seg plassene.

Første- og andreplassen i gruppespillet går til semifinalen, mens tredje- til og med sjetteplassen møtes i kvartfinalene. Finalen spilles på LAN, i Dreamhack sitt studio i Stockholm.

Alle kampene ser du på Dreamhack sin Twitch-kanal »

Håkon «Koolberg» Solberg i Celestial sier at laget hans er klare for en ny utfordring, men at det har skortet litt på oppvarming. Celestial skal i gang allerede tirsdag kveld klokken 21:00.

– Jeg tror Nordavind stiller endel sterkere enn oss denne gangen, det kommer av at det virker som de har trent mye opp mot turneringen. Selv om jeg har tro på mine egenskaper og de individuelle ferdighetene til laget mitt, så kommer vi til å stille med minimale forberedelser mot ganske sterke lag.

Solberg sier også at det er supert å ha flere arenaer å spille på, siden de som regel kun har Telialigaen å delta i. Videre forteller han om lagets muligheter i turneringen, og er positiv.

– Siden topp seks har en mulighet til å nå sluttspillet er det oppnåelig for oss. Vi regner med å slå de islandske lagene, og da trenger vi bare å vinne tre av sju runder utenom de to islandske for å være sikret, avslutter Solberg.

LES OGSÅ: Celestial sjokkerte alle og vant Telialigaen

Spiller med innbytter

Ole-Andreas «Kami» Skår er lagleder i Nordavind, og han ser også frem til å endelig komme i gang med litt turneringsspill i League of Legends igjen. Nordavind spiller først på torsdag klokken 21:00, med innbytter Nils «Nurok» Gebhardt siden kaptein Omid «Touch» Rosander er på ferie.

Omid «Touch» Rosander er på ferie og får ikke med seg starten av turneringen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Inngangen til turneringen denne sesongen har vært bra, men litt u-optimal med ny support. Han passer bra inn i laget, og vi har fått en del gode treninger med han. Når det kommer til våre sjanser skal vi revansjere forrige sesong, og gjøre det enda bedre enn da. Målet er EU Masters, og jeg tror dette er det største muligheten vi har hatt.

Laglederen tror begge de norske lagene vil hevde seg i turneringen.

Les også
Apeks dominerte finalen og sikret seriemesterskapet

– Jeg føler vi er ganske godt forberedt, og vil gjøre det bedre enn Celestial denne sesongen også. Celestial tror jeg gjør det sterkere i Nordic enn forrige sesong, og lukter på en sluttspillplass. Kan fort bli to norske lag i sluttspillet, men det blir en tøff kamp.

LES OGSÅ: Drama før finalen i League of Legends

Samtidig skryter Skår av turneringen, og sier han er glade for at de får denne muligheten i Norden.

– Det at vi har en stor nordisk turnering hvor vi får matche oss mot de beste nordiske lagene er kjempeviktig for våres utvikling og vår vei ut i Europa og EU Masters, avslutter Skår.

Sendeskjema

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «Lil Ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Nils «Nurok» Gebhardt (Support - innbytter)

Omid «Touch» Rosander (på ferie)

Under ser du tidsskjemaet for alle rundene. Alle kampene med unntak av finalen spilles som best av tre. Se når de norske lagene spiller her.

16. juli: Runde #1
18. juli:
Runde #2
23. juli: Runde #3
25. juli: Runde #4
30. juli: Runde #5
1. august: Runde #6
6. august: Runde #7
8. august: Runde #8
13. august: Runde #9

15. august: Kvartfinaler
16. august: Semifinaler

25. august: Finale

Siste fra forsiden