Følg stjernespekkede turneringer i Singapore

IEM byr på store prengepremier til League of Legends- og StarCraft II-spillerne denne helgen.

Fra IEM i Singapore i fjor.
Flickr/matthewwu88

Intel Extreme Masters er en av de største turneringene som arrangeres i esportverdenen. Sirkuset har over mange sesonger delt ut premiepenger på over 20 millioner kroner.

Den åttende sesongen er godt i gang, og har tidligere vært innom Shanghai, New York og Köln. Denne uka er det tid for sesongens fjerde turnering, og turen har kommet til Singapore. Senere vil også Sao Paulo vil være vertskap før det hele kuliminerer i IEMs eget verdensmesterskap i Katowice i mars.

Det er mye esportmoro i vente når IEM byr til dans. I Singapore blir det arrangert konkurranser i StarCraft II og League of Legends, der vinnerene kjemper om førstepremier på henholdsvis 60 000 kroner og 300 000 kroner. De høye premienivåene og muligheten til å kvalifisere seg til verdensmesterskapet, gjør at turneringen er attraktiv for de aller beste spillerene i verden.

I StarCraft II-turneringen var det opprinnelig 16 spillere som skulle kjempe om tittelen og retten til å delta i Kutowice. Kang «San» Cho Won, Jung «Mvp» Jong Hyun, Park «DongRaeGu» Soo Ho og Kim «EffOrt» Jung Woo tok seg videre til kvartfinalen fredag morgen. Lørdag morgen skal blant annet Sasha «Scarlett» Hostyn, Choi «Bomber» Ji Sung og Manuel «Grubby» Schenkhuizen kjempe om de resterende fire plassene i sluttspillet.

Norske Kristoffer «TargA» Marthinsen var svært nære å sikre seg en plass i gruppespillet, men måtte til slutt gi tapt for koreanske «San» i de innledende elimineringsrundene etter å beseiret Jared «PiG» Krensel og legenden Lim «NesTea» Jae Duk. Liquipedia tilbyr en god oversikt over StarCraft II-turneringen og tidspunkter for de ulike kampene. Kampene ser du på nettsidene til IEM.

I League of Legends-turneringen er det CJ Entus Frost, Invictus Gaming, Saigon Jokers og Tapei Snipers som kjemper om seieren, etter at Tapei Assassins og Singapore Sentinels fredag morgen måtte kaste inn håndkle. Det ble også arrangert en amatørturnering der Cyber Games Arena Legends stakk av med en premie på over 60 000 kroner. På Gamepedia finner du flere detaljer om League of Legends-turneringen, mens ESL TV viser kampene på Twitch.

Få også med deg de heftige spillturneringene på Dreamhack Winter:
Toppoppgjør i Counter-Strike, Battlefield, League of Legends og mye mer »

Siste fra forsiden