Food Force på norsk

Verdens første humanitære dataspill er nå tilgjengelig på norsk.

Verdens Matvareprogram (WFP) og FN-sambandet lanserer i dag den norske versjonen av PC-spillet Food Force. Spillet er det første i verden som omhandler sult og nødhjelpsarbeid. Gratisspillet har vært en stor suksess på engelsk, og har blitt lastet ned over fem millioner ganger.

– Food Force har vært en global suksess. Vi er derfor stolte av å endelig kunne presentere spillet på norsk, med kjente norske stemmer, sier direktøren for WFPs nordiske kontor, Mikael Bjerrum, i en pressemelding.

Skjermbilde fra Food Force.

Nå kan du laste ned det lærerrike spillet på norsk ved å besøke Food Forces hjemmesider. Spillet har for øvrig som mål å gjøre barn i alderen 8-13 år oppmerksomme på de globale sultproblemene og hvor essensielt humanitært nødhjelpsarbeid er. Den eldre garde kan nok også lære en ting eller to av gratistittelen.

– IKT-kompetanse står sentralt i de nye læreplanene i skolen, og dataspill er noe som helt klart fenger ungdom. FN-sambandet synes derfor det er spennende å kunne formidle FN-kunnskap gjennom et interaktivt spill som Food Force, sier Kari Solholm, Generalsekretær i FN-sambandet.

Bjerrum peker på at dagens unge må involveres for at kampen mot sult skal vinnes.

– Ved å nå ut til barn og unge på denne måten, er vi med på å skape en ny generasjon av unge og engasjerte mennesker. Det er helt nødvendig, sier han.

Flere kjente skuespillere har gitt sine stemmer til spillet, helt gratis. Ane Dahl Torp, Nils Ole Oftebro, Jannicke Weeden, Endre Midstigen, Daniel Busk og Jan Gunnar Røise har alle bidratt med sin stemmer i Food Force.

FN-sambandet kommer til å sende ut spillet gratis til alle grunnskoler i Norge.

Siste fra forsiden