For første gang skal E3 åpnes for allmennheten

Billetter til den store spillmessen legges ut for salg neste uke.

For første gang i historien til Electronic Entertainment Expo – også kjent som E3 – vil årets utgave av spillmessa være åpen for offentligheten. Det annonserte arrangør Entertainment Software Association (ESA) denne uken.

Du kan ta turen til E3 i år.
ESA

En ladning på 15 000 billetter legges ut for salg via E3s nettsider den 13. februar, for alle som har lyst, tid og penger til å delta. Inngangsbilletten gir deg full tilgang på messegulvet i løpet av showets tre dager, og koster rundt 2000 kroner. Er du blant de første 1000 kjøperne kan du riktignok sikre deg et tredagerspass for drøye 1200 kroner.

E3 2017 holdes i Los Angeles og varer fra 13. til 15. juni.

Kan gjøre E3 mer attraktiv

Siden E3 først ble avholdt i 1995 har messa kun vært åpen for de med en tilknytning til spillindustrien, som for eksempel utviklere, utgivere eller spillpresse. I nyere tid har det imidlertid vært mye snakk om å la flere slippe til, mye på grunn av den dalende oppslutningen rundt messa.

Ifølge ESA har E3 fortsatt mange deltakere hvert år, men de store spillselskapene har i det siste begynt å forsvinne fra messegulvet. I fjor valgte for eksempel Activision å stå over E3, mens Electronic Arts i stedet holdt sitt eget show – EA Play.

Beslutningen om å åpne E3 2017 for allmennheten gir ikke bare flere kroner i kassa til arrangøren, men det vil kanskje også bidra til å igjen gjøre messa mer attraktiv for utviklere og utgivere som vil ha direkte kontakt med forbrukerne sine.

E3 2016 leverte mange spennende nyheter.
Se alt vi skrev om fjorårets spillmesse her »

Siste fra forsiden