Telialigaen - Counter-Strike

– For mange treninger fører til at spillere blir utbrente

Domino rykket opp fra 2. divisjon i Telialigaen Counter-Strike med en klar plan. Andreplasserte NøtteMix har allerede solgt plassen.

Victor «Vigga» Gagnås og Herman «sherman» Rustad i Domino gleder seg til en sesong på øverste nivå i Telialigaen.
Domino Esport

DISSE SPILTE FOR DOMINO I 2. DIVISJON

Vis mer

Herman «sherman» Rustad
Victor «Vigga» Gagnås
Granit «Grante» Grajcevci
Viktor «VikkernNTC» Johansen
Bjørn Henrik «TantoR» Lund

Domino har kjempet seg gjennom de lavere divisjonene av Telialigaen før de nylig nådde helt opp til toppen med førsteplass i 2. divisjon og opprykk til 1. divisjon. Her forventer de å gjøre stor skade til høsten i håp om å bevare plassen. Victor «Vigga» Gagnås har vært med siden kjernen av laget samlet seg for nesten ett år siden, men utviklingen har ikke bare vært en dans på roser forteller den taktiske lederen.

Victor «Vigga» Gagnås har vært taktisk leder for kjernen i Domino esport i snart ett år.
Domino Esport

– Vi i kjernen av laget har alle gått direkte fra 4. divisjon til 1. divisjon gjennom tre sesonger, og samlet oss sammen på starten av 3. divisjon før vi senere fikk med oss de to siste etterhvert. Sent i 3. divisjon innså vi at ikke alle spillerne hadde de samme målene og ambisjonene, og da heller ikke det samme bildet av fremgangsmåten laget skulle ta. Dette er en utfordring jeg også har opplevd i tidligere lag, og har ofte vært en av grunnene til at lag faller fra hverandre, sier Gagnås før han legger til.

– Da satte vi oss ned som et lag og pratet om det, og sørget for at alle var enige før vi gikk videre med laget. I nyere tid møtte vi på en annen utfordring da vi måtte gjøre et spillerbytte halvveis i denne sesongen. Dette var noe vi ble tvunget til da en spiller valgte å forlate laget, men også dette løste vi fint.

LES OGSÅ: – Utviklingen i norsk e-sport er stillestående

– Spiller sammen som et lag tre ganger i uken

Herman «sherman» Rustad, som ble med i laget underveis i 3. divisjon, forteller videre om tiltak som har blitt tatt for at laget ikke skulle falle sammen på veien.

– Vi spiller sammen som et lag tre ganger i uken, her går det i treningskamper og demo-analysering med hele laget. I forhold til mine tidligere lag så er dette en del mindre enn vanlig, men det har blitt en bevisst beslutning vi har gjort som lag. Av erfaring fra tidligere har jeg opplevd at for mange lagtreninger i uken ved siden av skole, jobb og personlig liv fører til at spillere blir utbrent, og ikke får tid til å jobbe på eget spill. Siden vi bare har tre lagtreninger i uken så har vi et stort fokus på effektivitet og samspill, noe som har funket utrolig bra for oss, forteller Rustad.

Herman «sherman» Rustad har tatt stor nytte av tidligere erfaringer for å lykkes i utviklingen av laget.
Domino Esport

Det har ikke gått mange uker siden Domino sikret seg plassen i 1. divisjon, men planene fremover er allerede klare forteller laglederen.

– Inntil videre er ambisjonene våre å holde plassen i 1. divisjon, og ta kart fra lag som er bedre enn oss på papiret. Disse ambisjonene kan forandre seg basert på om vi føler vi brukeren sommeren effektivt, og utvikler oss som lag og enkeltspillere gjennom denne perioden, men grunnmuren er ihvertfall satt. Fremover har vi bestemt oss for å ta en liten pause fra lagspill, slik at alle spillerne på laget kan fokusere på eksamener og slik at vi også får et pusterom etter en intens sesong, sier Rustad før han fortsetter om planen inn mot neste sesong.

– Etter dette skal vi tilbake til vanlig rutine, og fortsette å følge filosofien vår rundt effektive lagtreninger, individuell demo-analyse, og generell egentrening. Om alt går som det skal, ønsker vi i tillegg å få inn enda en treningsleir sammen med hele laget før sesongen starter for fullt, ettersom vi har hatt god nytte av dette tidligere, avslutter en storfornøyd Rustad.

LES OGSÅ: Nordavind er seriemester i League of Legends

Les også
Dota 2-major: Norske «Taiga» sentral i mirakuløs snuoperasjon

Oilers kjøpte plassen

NøtteMix ble det andre laget som rykket opp til 1. divisjon denne våren, men spillerne og laget har allerede gått fra hverandre og solgt plassen i 1. divisjon.

Nylig ble det kjent at Oilers Esport vil tre inn i Telialigaen med oppkjøp av NøtteMix sin plass. Lagoppstillingen til Oilers er inntil videre ukjent, men ambisjonene er skyhøye for den nye satsingen.

– Oilers E-sport er en ny profesjonell satsing i samarbeid med Stavanger Oilers, Vi har gått til innkjøp av plassen i 1. divisjon og er i prosessen med å anskaffe spillere som er gode nok til å utfordre de beste lagene i Telialigaen. Vårt mål for den kommende sesongen er å kvalifisere oss til sluttspillet og deretter spille i finalen, forteller trener Eirik «Niel» Lein.

Siste fra forsiden