Sniktitt

Forgotten Realms: Demon Stone

Utviklerne av The Lord of the Rings: The Two Towers er tilbake, og denne gangen leverer de et heftig actionrollespill som foregår i det berømte Dungeons & Dragons-universet. Vi har tittet på en tidlig PS2-versjon av Demon Stone, og her er våre inntrykk.

Side 1
Side 2

Heftig kampsystem
Kampsystemet minner mye om det vi så i The Lord of the Rings: The Two Towers. Karakterene har en rekke ulike kombinasjonsmanøvere til rådighet, og i tillegg kan de utføre spesialmanøvere og samarbeide med hverandre for å gjøre ekstra stor skade. Systemet virker svært responsivt, og det er tydelig at Stormfront Studios har erfaring med denne typen spill. Det hele gjøres mer interessant av at ulike strategier fungerer for de ulike karakterene - trollmannen kan for eksempel benytte seg av trylleformularer for å angripe fiender på avstand (de andre karakterene har lignende, men mer begrensede, muligheter) og tyven kan benytte seg av mørke områder rundt om på kartet for å snike seg innpå fienden og myrde dem bakfra.

Historien i spillet er utarbeidet i samarbeid med den kjente forfatteren R.A. Salvatore, som står for en rekke romaner hvor handlingen er hentet fra det etter hvert så kjente Dungeons & Dragons-universet. Historien blir for det meste presentert inne i selve spillet, ved hjelp av korte filmsnutter, samtaler mellom ulike karakterer og filmatiske kameravinkler som viser viktige hendelser som skjer i bakgrunnen. Tilhengere av D&D-universet kan forøvrig glede seg over å treffe på en rekke kjente karakterer, inkludert Drizzt D'ourden, som har vært en sentral skikkelse i flere bøker. Vi kan også nevne at skuespillet jevnt over er svært profesjonelt utført, og at Atari har hentet inn Patrick Stewart (som alle Star Trek-fanatikere burde ha kjennskap til), som gjør en god jobb som trollmannen Khelben "Blackstaff" Arunsun.

Presentasjonen av PS2-versjonen, som vi har tittet på, er svært god. Det er vanskelig å ikke la seg imponere av alt det som foregår i bakgrunnen i dette spillet. Det første slaget du kommer opp i representerer en pangåpning for hele spillet, og det er vanskelig å ikke måpe når den enorme dragen svir av et titalls fiendesoldater på en gang eller eksplosjoner får store byggverk til å falle sammen. Animasjonene er jevnt over flotte, og karakterene er godt laget og ser ekte ut. Spillet imponerer også på lydsiden, med mektig lydspor i ekte Ringenes Herre-stil.

Konklusjon
Forgotten Realms: Demon Stone dukker opp på PS2-markedet i løpet av september, og versjoner til PC og Xbox vil følge mot slutten av året. Skal vi dømme etter sniktittversjonen vi har spilt, er dette utvilsomt et spill som kommer til å appellere til de som liker heftige kampscener og episke slag. Her er det nok kampbevegelser til å tilfredsstille de fleste, og mer enn nok fiender å bruke dem på. Spillopplevelsen gjøres komplett av flott grafikk, heftig musikk og en filmatisk presentasjon som virkelig imponerer til tider. Det eneste vi muligens frykter er at det kan bli litt ensformig etter hvert, men da vår sniktittversjon ikke hadde lagrefunksjon fikk vi kun testet de første timene av spillet.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden