Forsvunnet esport-sjef skylder StarCraft II-spiller 140 000 kroner

Nå er Quantic Gaming i full oppløsning etter et langt trøbbelår.

Ko «HyuN» Seok Hyun har ikke fått lønn på flere måneder.
Kevin «Silverfire» Chang

Det er nå straks tre uker siden noen har hørt et knyst fra sjefen for esportsorganisasjonen Quantic Gaming. Den 23 år gamle eieren skylder flere hundre tusen kroner til spillere og stab, og nå virker det som om hele organisasjonen er i oppløsning. Dette melder nettstedet The Daily Dot.

Simon Boudreault kjøpte opp Quantic Gaming i februar i år, etter å ha arvet et IT-selskap av sin far. Ifølge ansatte i esportsorganisasjonen skal Boudreault ha brukt over en million på å fremme esport, noe som skal ha stått for mesteparten av lønnen han hevet fra selskapet. Ifølge en ikke-navngitt kilde skal Boudreault ha fått nyheter om potensielle alvorlige helseproblemer før han forsvant, men det har ikke lykkes The Daily Dot å bekrefte dette.

Stjernespiller uten lønn

«HyuN» etter å ha vunnet DreamHack Valencia i 2013.

En av de mest profilerte spillerne som ikke har mottatt betaling er Ko «HyuN» Seok Hyun, en velkjent koreansk spiller som har gjort det skarpt i flere turneringer i 2013. Den 25 år gamle spilleren hevder at han ikke har fått betalt lønn på flere måneder, til en verdi av om lag 140 000 kroner totalt. HyuN skal ha vært i samtaler med Boudreault om å få lønna etterbetalt, men har ikke hørt fra Quantic Gaming-sjefen siden han forsvant.

– Jeg angrer på å ha brukt året på talløse flyturer, og jeg sliter så mye med stresset rundt dette at jeg undres om de siste åtte årene som gamer har vært verdt det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og det har vært en stund siden jeg sist spilte, siden jeg ikke klarer å mane meg opp til å gjøre det. Om ingen kan hjelpe meg må jeg kanskje slutte, skrev spilleren i en uttalelse.

HyuN ønsker nå å saksøke Quantic Gaming-lederen over de tapte pengene, om han kommer til rette. I mellomtiden har han mottatt donasjoner fra empatiske fans og spillere. Ifølge Quantic Gamings Twitter-konto planlegger også stabben å ta loven i hånd for å hjelpe spilleren.

En organisasjon i oppløsning

Quantic Gaming har hatt et vanskelig år i 2013. Etter oppkjøpet har det stort sett gått nedover for organiasjonen. I august ble Counter-Strike-teamet solt til Complexity Gaming, og på tampen av 2013 gikk League of Legends-laget i oppløsning etter et mislykket forsøk på å kvalifisere seg til den offisielle ligaen, LCS.

Gamer.no har forsøkt å ta kontakt med Simon Boudreault, men han har så langt ikke svart på våre henvendelser. Dersom han tar kontakt kommer vi til å oppdatere artikkelen, og muligens skrive en oppfølgingsartikkel basert på informasjonen.

Quantic Gaming er ikke de eneste som har slitt i 2013.
I høst ble et av verdens beste Counter-Strike-lag lagt ned »

Siste fra forsiden