Fortnite-kontoer fra PlayStation 4 er sperret på Switch

Switch-spillere må opprette en ny konto.

Dette er beskjeden som møter deg om du prøver å logge inn på Switch med en PS4-konto.
@GameOverGreggy, Twitter

Dersom man har spilt Fortnite Battle Royale på PlayStation 4, får man ikke spilt med samme konto på Nintendo Switch. Det samme gleder den andre veien: du kan ikke bruke en Fortnite Battle Royale-konto som er brukt på Switch på PlayStation 4. Dette melder blant annet Kotaku.

I praksis betyr dette at personer som ønsker å spille Fornite Battle Royale både på PlayStation 4 og på Nintendo Switch – for eksempel når man er på farten – må sjonglere to kontoer. Mildt sagt klønete.

Sony har lenge satt seg på bakbena når det kommer til kryssplatformspilling på andre konsoller, og dette er så definitivt en forlengelse av det.

Ingen tekniske begresninger

Det er ingen tekniske begrensinger som hindrer PlayStation 4 fra å interagere med de andre konsollene. Rocket League-utvikler Psyonix fortalte i fjor sommer at de hadde utviklet funksjonaliteten som gjorde det mulig å spille med og mot hverandre på tvers av de to konsollene, og at det eneste som gjenstod var å skru det på.

Microsoft har også vært veldig frempå de siste par årene for å få på plass krysspilling mellom Xbox One og markedsleder PlayStation 4, mens Sony har forholdt seg ganske ambivalent til det hele, og fortsetter denne praksisen med sitt forhold til Switch.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden