Microsoft fortsetter å flørte med Sony for å få på plass kryssplattformspilling

Xbox One-selskapet vil så gjerne, men Sony har ikke sagt ja helt ennå.

Audun Rodem/Gamer.no

Microsoft har skrudd på sjarmoffensiven den siste måneden for å fortelle at de har åpnet for spilling over nett på tvers av plattformer. I praksis betyr dette at det nå ikke er teknologiske begrensninger som hindrer PlayStation 4-spillere eller PC-spillere fra å spille nettspill som Final Fantasy XIV: A Realm Reborn eller FIFA 16 med Xbox One-publikumet – nå er det bare avtaler mellom selskapene som må på plass for å åpne slusene.

I et intervju med Eurogamer forteller Microsoft igjen om at de håper å få på plass dette, men at de ikke vil være for frempå heller.

Rocket League-kryssplattformspilling skal være like rundt hjørnet.
Jens Erik Vaaler/Gamer.no

– Som en plattform ønsker vi ikke å presse utviklere til å slippe sine greier – det får komme når utviklerne er klare, forteller ID@Xboxs Europasjef, Agostino Simonetta.

Toppsjefen forteller også at alt er på plass nå, og at Rocket League er det første spillet som skal støtte kryssplattformspilling – først og fremst mellom Xbox One og Windows akkurat nå. I tillegg åpner han for at alle utviklere som ønsker det skal få benytte seg av tilbudet.

Sony er litt på bakbena

Det virker ikke som om Sony har respondert på tilbudet om kryssplatformspilling med PlayStation 4 riktig ennå. På spørsmål om Xbox har hørt noe fra konkurrenten, hadde Simonetta et noe dempet svar.

– Alt vi kan si er at vi er klare. Vi har gjort vårt, og vi ønsker alle velkomen om de vil være med.

Sony har ikke gitt et tydelig svar på kryssplattformtilbudet ennå.
Audun Rodem/Gamer.no

Sony har på sin side ikke svart noe siden Microsoft først begynte å flørte åpenlyst i mars. Da valgte de å være åpne for at noe kan komme ut av det, men naturligvis uten å virke for billige.

– PlayStation har støttet kryssplatformspilling til PC på flere titler, helt siden Final Fantasy XI på PlayStation 2 og PC i 2002. Vi snakker veldig gjerne med andre utgivere eller utviklere som er interesserte i kryssplatformspilling, lød det fra selskapet da.

Det spørs om Sony er litt på bakbena nettopp fordi de for tiden er markedsleder på konsollfronten. PlayStation 4 har til nå solgt bedre enn Xbox One, så en kryssplattformordning vil konkurransemessig sett gagne Xbox mer enn PlayStation.

I fremtiden planlegger Microsoft å gi deg Windows-utgaven av et spill når du kjøper det på Xbox One »

Siste fra forsiden