Xbox One får støtte for spilling på tvers av plattformer

Microsoft åpner for et sjeldent samarbeid med Sony.

Rocket League er først ut med Microsofts nye «Cross-Network Play»-funksjon.
Psyonix

Microsoft har annonsert at spilling på tvers av plattformer snart blir en realitet på Xbox One. I første omgang betyr dette at Xbox One- og Windows 10-spillere får muligheten til å spille med andre PC-spillere, men det åpner også døren for et samarbeid med Sony og PlayStation.

I et brev på Microsofts nettsider skriver ID@Xbox-sjef Chris Charla at den nye «Cross-Network Play»-funksjonen vil bli tilgjengelig for alle Xbox One- og Windows 10-spill, men det er opp til hver enkelt utvikler om de faktisk ønsker å benytte seg av tilbudet.

Rocket League først i køen

Ikke overraskende fortalte Charla at Rocket League – som har latt PlayStation 4- og PC-spillere spille sammen siden juli i fjor – var blant de første til å hive seg på den nye funksjonen:

Xbox One får støtte for spilling på tvers av plattformer.
Audun Rodem/Gamer.no

– Det gleder oss å kunne bekrefte at Psyonix’ Rocket League blir et av de første spillene som benytter seg av denne nye muligheten ved å skru på Cross-Network Play mellom Xbox One og PC, med en åpen invitasjon for andre nettverk som også ønsker å delta.

Den siste delen av utsagnet sikter selvfølgelig til Sony og PlayStation Network, men hvorvidt det japanske selskapet har lyst til å være med på leken er en helt annen sak.

Microsoft har mest å tjene

PlayStation 4 har hittil solgt langt bedre enn Xbox One, så kun med tanke på å utvide spillerbasen er det definitivt Microsoft som har mest å tjene på et samarbeid. En union mellom de to konkurrentene er selvfølgelig ikke utelukket, og har tidligere vært gjennomført med Final Fantasy XI.

På sine nettsider skriver Psyonix at Rocket League på tvers av Xbox One og PC skal introduseres senere på våren, mens informasjon om andre plattformer vil annonseres ved en senere anledning. Om dette betyr at et samarbeid ligger i kortene, eller om det er utviklerens måte å si at de prøver å få til noe er imidlertid uklart.

I fremtiden planlegger Microsoft å gi deg Windows-utgaven av et spill når du kjøper det på Xbox One »

Siste fra forsiden