I fremtiden skal du få med Windows-utgaven når du kjøper et Xbox One-spill

Vil gjøre det vanlig å få begge versjonene for ett kjøp.

Microsoft

Det begynner å bli noen år siden Sony la opp til kryssplattformkjøp mellom PlayStation 3, PlayStation 4 og PS Vita – en funksjon som gjør at du kan kjøpe spillet på én av plattformene, men samtidig få det på de andre uten å betale ekstra.

Fable Legends skal også få samme behandling som Quantum Break.
Microsoft

Nå ser det ut som om Microsoft vil kjøre på med det samme konseptet, bare med Xbox One og Windows 10. Dette kommer i kjølvannet av annonseringen om at Microsoft-publiserte Quantum Break får en slik krysskjøpsordning mellom de to plattformene forrige uke. Når du kjøper spillet, får du tilgang på begge versjonene.

Faktisk er det Xbox' «head honcho» Phil Spencer som på uhøytidelig vis trekker sløret av planene på Twitter, etter at en spiller spør om vi kan forvente å se spill fra andre utgivere enn Microsoft kjøre samme løp som Quantum Break.

– Vi skal gjøre det til en vanlig ting på plattformene. Vi tror det er bra for spillerne, er det knappe svaret til Spencer.

I tillegg skal lagringsfiler synkroniseres på tvers av plattformene, slik at du kan spille uavbrutt mellom Xbox One og Windows 10 om du skulle ønske det. Kanskje greit i en husholdning der det er trangt rundt TV-en – eller PC-en, for den saks skyld.

Flere spill på planen

Sea of Thieves.
Microsoft

Som med alt annet er hele opplegget avhengig av at spillutviklere og -utgivere blir med på notene. Det gjenstår dermed å se om Activision, EA og alle de andre er like gira på å slenge med en gratis kopi av et spill som det Microsoft er.

Xbox One-selskapet har uansett flere spill på planen som skal få samme behandling: ReCore, Sea of Thieves og Fable Legends kommer alle med et slikt 2-for-1-tilbud.

Noen hos Microsoft kludret det litt til nylig.
Plutselig kunne du spille Red Dead Redemption på Xbox One en stund »

Siste fra forsiden