I helgen kunne du spille Red Dead Redemption på Xbox One

Microsoft har nå trukket tilbake spillet etter at det ble lansert ved et uhell.

Rockstar Games

Siden Microsoft annonserte bakoverkompatibilitet for Xbox One i fjor har Red Dead Redemption ligget høyt på listen over gamle spill fans ønsker å kunne spille på konsollen. Til tross for den store etterspørselen har bakoverkompatibilitet for western-spillet latt vente på seg, men i helgen så det endelig ut til at ventetiden var over.

Fans har ventet lenge på å få spille Red Dead Redemption på Xbox One.
Rockstar Games

Uten forvarsel dukket Red Dead Redemption opp i Xbox Live-butikken, og takket være en litt kronglete fremgangsmåte kunne spillere som eide en digital utgave av spillet laste ned og spille det på Xbox One.

Falsk alarm

Søndag kveld satte Microsoft imidlertid strek for moroa. Spillet ble fjernet fra nettbutikken og spillere som allerede hadde installert det fikk beskjed om at de måtte laste ned en ny oppdatering til spillet – en oppdatering som ikke virker.

Det viser seg nemlig at Red Dead Redemption ikke offisielt er blitt en del av bakoverkompatibilitetstjenesten på Xbox One enda, og ifølge Microsofts Larry «Major Nelson» Hryb skyldtes lanseringen en feiltakelse under testing av spillet:

Denne gangen var det bare falsk alarm.
Rockstar Games

– Microsoft tester alle Xbox 360-spill med vår emulator for å sørge for en kvalitetssikker opplevelse for en rekke ulike spill. På grunn av en feil ble noen av spillene vi holder på å teste gjort tilgjengelige. Vi har siden fjernet de spillene, og vi beklager misforståelsen dette kan ha forårsaket. Vi vil ha mer informasjon angående kommende lanseringer snart, forklarte Hryb via Reddit.

At Red Dead Redemption likevel ikke er tilgjengelig på Xbox One nå er selvfølgelig en nedtur, men den falske alarmen tyder i hvert fall på at det er på vei. Microsoft annonserte nylig at bakoverkompatible spill heretter vil lanseres med en gang de er klare, så western-spillet kan dukke opp på konsollen før vi vet ord av det.

En PC-utgave av Red Dead Redemption var aldri planlagt.
Det populære spillet var alltid kun myntet på konsoller »

Siste fra forsiden