En PC-utgave av Red Dead Redemption var aldri planlagt

Det populære spillet var alltid kun myntet på konsoller, forteller utvikler.

Rockstar Games

Det var aldri noen plan om å slippe en PC-utgave av Red Dead Redemption. De nye opplysningene kommer fra Kris Roberts som var ansvarlig for flerspillerdesignen i Rockstar San Diegos åpen-verden-spill fra 2010. Dette skriver GameSpot.

– Aldri noen seriøs diskusjon

Ifølge Roberts skulle Red Dead Redemption altid være et spill for konsoller.

En PC-utgave var aldri i kortene for Red Dead Redemption.

– Jeg tror ikke det var noen planer om å ha en PC-utgave av Red Dead Redemption. Faktisk ble jeg kjempesjokkert av at de utviklet en PC-utgave av Grand Theft Auto V. Selvfølgelig brukte vi PC-er da vi jobbet med spillet, og hadde laget kjørbare utgaver for win32-klienter. Men med tanke på lisensering for konsoller og slikt, var det alltid et Xbox 360- og PlayStation 3-spill. Så vidt jeg kan huske snakket vi aldri seriøst om å optimalisere det for PC, forteller han.

Roberts jobber nå for Daybreak Game Company, der han utvikler kjøretøy for nettspillet H1Z1.

Det tapte spillet for PC-publikummet

Ikke rart John Marston er furten.

Siden Rockstar Games begynte å utvikle spill, har de fleste fått en PC-utgave før eller siden. Særlig i den forrige konsollgenerasjonen fikk de fleste spillene fra studioet en egen utgave, unntatt Rockstar Games presents Table Tennis, Midnight Club: L.A. og Red Dead Redemption. Derfor har fraværet av sistnevnte vært et diskusjonstema lenge.

Forhåpentligvis kan vi likevel få oppleve det kritikerroste spillet igjen snart. Western-eventyret er det nest mest etterspurte spillet på listen av spill som man ønsker skal dukke opp når Xbox One blir bakoverkompatibel med Xbox 360-spill i november.

Red Dead Redemption er et av spillene som fikk toppscore av oss »

Siste fra forsiden