Fortsatt håp for Six Days in Fallujah

Utvikleren bak kontroversielle krigsspillet har enda ikke mistet håpet.

Det kontroversielle krigsspillet Six Days in Fallujah mistet i slutten av april sin utgiver, Konami.

Konami trakk seg som utgiver da svært mange, hovedsaklig krigsveteraner og pårørende, reagerte på at spillet vil ta for seg en relativt fersk konflikt – nemlig slaget om byen Fallujah i Irak. Utviklerne forsvarte dette mot at det var militære personer som selv ga initiativ for spillet, og understreke ytterligere at temaet allerede hadde blitt filmatisert og utgitt som bøker. Til tross ble kritikken for mye for Konami, som da valgte å trekke seg ut av spillet.

Da spillet sto uten utgiver så det lenge stygt ut, men nå aner utviklere et lite håp. Det er direktør for utvikleren Atmoic Games, Peter Tamte, som nå forteller at flere utgivere angivelig er interessert i spillet deres.

– Vi har flere som er interesserte i prosjektet vårt, men når det er sagt vil jeg ikke slappe av før pengene triller inn.

Utgiveren trenger enda noen millioner for å fullføre prosjektet, og regner med at de vil nå cirka 20 millioner dollar innen spillet er ferdigutviklet – ergo vil en eventuell kansellering av prosjektet trolig få svært alvorlige konsekvenser for utvikleren.

– Om vi til slutt befinner oss uten ytterligere finansiering vil vi trolig måtte gjøre markante endringer på studioet, avsluttet Tamte.

(Kilde: IGN.com)

Siste fra forsiden