Fortsatt økonomitrøbbel for Atari

Atari sliter fortsatt med økonomien, og nå lurer de på om den amerikanske delen av selskapet i det hele tatt kan fortsette virksomheten.

Det er hard konkurranse i spillindustrien, og mange utgivere og utviklere sliter kraftig med økonomien. En av disse er Atari, som har vært gjennom flere runder med oppsigelser og salg av både studioer og franchiser.

Nå har de fortalt at de ikke er sikre på hvor lenge de kan fortsette virksomheten av den amerikanske delen av selskapet. I de tre månedene frem til 30. juni tapte denne elleve millioner dollar, og nå vurderes nye oppsigelser og kanselleringer av interne prosjekter.

De er imidlertid ikke sikre på om dette hjelper, og forteller at hvis det ikke kommer betydelige investeringer i Atari Inc. vil de kanskje ikke klare seg gjennom julesesongen. De har nemlig lånt så mye penger de har mulighet til å låne, og dette ser ikke ut til å være nok.

Ataris europeiske operasjon går for øyeblikket langt bedre enn den amerikanske (etter at det også her har vært mange runder med oppsigelser og salg av studioer), men selskapet har fortsatt mye gjeld.

Oppdatering: Artikkelen gav tidligere inntrykk av at hele Atari var på konkursens rand. Dette er foreløpig ikke tilfelle.

Siste fra forsiden